Bilim dünyası tartışıyor: Mutasyona uğramış virüs genç insanlar üzerinde daha fazla mı etkili?

İngiltere mutasyona uğrayan corona virüsü ile mücadele etmeye çalışıyor.

Bilim dünyası tartışıyor: Mutasyona uğramış virüs genç insanlar üzerinde daha fazla mı etkili?

İngiltere mutasyona uğrayan corona virüsü ile mücadele etmeye çalışıyor. Sağlık Bakanı Matt Hancock, yeni varyantın daha hızlı bulaştığını açıkllarken bilim insanları mutasyonlu virüsün etkilerini araştırmaya devam ediyor.

Mutasyonlu virüs iki aydır adada. İngiliz bilim insanlarının yaptığı gözlemlere göre aşılama çalışmaları başlaş olsa bile vaka sayılarındaki artış bir türlü önlenemedi. Bunun yanı sıra hastanelerde tedavi gören Covid hastalarının yaşlarında da düşüş meydana geldi. Bu istatistik virüsün daha genç vatandaşlarda da tehlike oluşturmaya başladığına dair paniğe yol açtı.

Hastaların yaş ortalamalarının düşmesiyle birlikte, İngiltere'de elde edilen verilere göre, virüs daha ölümcül bir hal de almış olabilir. İngiliz bilim insanları bu husus hakkında, virüsün hastalığı hafif semptomlarla atlatabilecek genç yaştaki vatandaşlarda da hastalığın ağır seyretmesine yol açtığını söyledi.

Riskli mutasyonlar sınır tanımadan yayılıyor. Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu. İki Güney Afrika, bir de Brezilya varyantı ile karşılaşıldı. Yeni mutasyonların görüldüğü ve vakaların yeniden artışa geçtiği bugünlerde tedbirlerden taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz.

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) February 3, 2021

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER