Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Ankara, İstanbul, İzmir’de yeni normale geçiş sonra

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ahali Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof.

Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Ankara, İstanbul, İzmir’de yeni normale geçiş sonra

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ahali Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, corona virüsü salgını çıktığında okulların kapanması, bazı işyerlerinin vardiyalı çalışmaya geçmesi, 65 yaş üstü nüfusun evde kalması gibi an be an bir takım önlemlerin alındığını hatırlatarak, Türkiye’nin 11 Mayıs’tan itibaren ise yeni olağan döneme adım attığını söyledi.

‘ADIM ADIM KALDIRILACAK’

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan,

Yeni normal döneme geçişte alınan önlemlerin adım adım kaldırılacağını gösteren Prof. Dr. Özkan, derhal 15 ilde seyahat kısıtlamasının olduğunu, bayramda ise 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağının olumlu etkilerinin olacağını açıklama etti. Prof. Dr. Özkan, “11 Mayıs’ta başlayan bu adımlara 4-8 hafta içerisinde peyderpey devam edeceğiz. Bunları planlarken ‘şu il yarın açılır bu il 3 gün sonra açılır’ diye bir şey laf konusu yok, verileri peşine düşüp takip etmemiz gerekiyor.

Vaka sayımız nasıl gidiyor, ölüm sayıları nasıl gidiyor, iyileşen sayısı olgu sayısının üzerinde mi bütün bunları takip ederek, hatta il il değerlendirmek gerekiyor. Türkiye’deki olguların takriben yüzde 60’ı İstanbul’da. İstanbul olur ya birazcık daha geç bu sürece adım atabilir. Olgu sayılarını ve vefat sayılarını, virüsün bulaştırıcılık kat sayısını da inceleyerek ilerlememiz gerekiyor”  ifadelerini kullandı.

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR’DE GEÇİŞLER SONRA’

Corona virüsü salgınına yakalananların hepsinin bulgu göstermediğini, bir takım kişilerin asemptomatik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, yeni normale geçerken onlarla karşılaşma ihtimali olduğu için kısıtlamaların kaldırılması konusunda nüfusu yoğun şehirlerde olgu ve vefat sayılarının bir bütün olarak değerlendirilerek karar verileceğini anlattı.

Prof. Dr. Özkan, “Nüfus yoğunluğu çok kayda değer. Çünkü bu yeni normale geçerken vaka sayısına, vefat sayısına bakarken nüfusu yoğun olan şehirleri de çok dikkate alacağız. Bunlar arasında Ankara, İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan şehirlerimizde geçişlerin birazcık sonra olmasını bekliyoruz. Tüm bunların ayrıntılı değerlendirilmesi gerekecek” dedi. DHA

İLGİLİ HABERSon dakika... Sağlık Bakanı Koca güncel corona verilerini açıkladı!Son dakika... Sağlık Durumu Bakanı Koca güncel corona verilerini açıkladı!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER