Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Ankara, İstanbul, İzmir’de yeni normale geçiş sonradan

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Irk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof.

Bilim Kurulu Üyesi Özkan: Ankara, İstanbul, İzmir’de yeni normale geçiş sonradan

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Irk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, corona virüsü salgını çıktığında okulların kapanması, bazı işyerlerinin vardiyalı çalışmaya geçmesi, 65 yaş üstü nüfusun evde kalması gibi adım adım bazı önlemlerin alındığını hatırlatarak, Türkiye’nin 11 Mayıs’tan itibaren ise yeni normal döneme adım attığını söyledi.

‘ADIM ADIM KALDIRILACAK’

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Irk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan,

Yeni bayağı döneme geçişte alınan önlemlerin adım adım kaldırılacağını bildiren Prof. Dr. Özkan, şimdi 15 ilde seyahat kısıtlamasının olduğunu, bayramda ise 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağının olumlu etkilerinin olacağını ifade etti. Prof. Dr. Özkan, “11 Mayıs’ta başlayan bu adımlara 4-8 hafta içerisinde an be an devam edeceğiz. Bunları planlarken ‘şu il yarın açılır bu il 3 gün sonradan açılır’ diye bir şey laf konusu değil, verileri peşine düşüp takip etmemiz gerekiyor.

Vaka sayımız nasıl gidiyor, ölüm sayıları nasıl gidiyor, iyileşen sayısı olgu sayısının üstünde mi tüm bunları takip ederek, hatta il il değer biçmek gerekiyor. Türkiye’deki olguların takriben yüzde 60’ı İstanbul’da. İstanbul ola ki biraz daha geç bu sürece adım atabilir. Vaka sayılarını ve vefat sayılarını, virüsün bulaştırıcılık kat sayısını da inceleyerek ilerlememiz gerekiyor”  ifadelerini kullandı.

ANKARA, İSTANBUL, İZMİR’DE GEÇİŞLER DAHA SONRA’

Corona virüsü salgınına yakalananların hepsinin bulgu göstermediğini, bir takım şahısların asemptomatik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, yeni normale geçerken onlarla karşılaşma ihtimali olduğu için kısıtlamaların kaldırılması konusunda nüfusu yoğun şehirlerde vaka ve ölüm sayılarının bir tam olarak değerlendirilerek karar verileceğini anlattı.

Prof. Dr. Özkan, “Nüfus yoğunluğu fazla önemli. Çünkü bu yeni normale geçerken vaka sayısına, ölüm sayısına bakarken nüfusu yoğun olan şehirleri de çok dikkate alacağız. Bunlar aralarında Ankara, İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan şehirlerimizde geçişlerin biraz daha sonra olmasını bekliyoruz. Bütün bunların ayrıntılı değerlendirilmesi gerekecek” dedi. DHA

İLGİLİ HABERSon dakika... Sağlık Bakanı Koca güncel corona verilerini açıkladı!Son dakika... Sağlık Bakanı Koca aktüel corona verilerini açıkladı!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER