Bilirkişi Dr. Ubeydullah Kendini Kaptırmış, güneş yanıklarına karşısında uyardı

  Dr.

Bilirkişi Dr. Ubeydullah Kendini Kaptırmış, güneş yanıklarına karşısında uyardı

  Dr. Ubeydullah Kendini Kaptırmış yaptığı açıklamada yaz aylarının başlamasıyla birlikte özellikle açık tenli kişilerde, bebek ve çocuklarda güneş yanığı riskinin öteki kişilere oranla daha artı olduğunu belirterek, güneş ışığının en yoğun olduğu saatler olan 10:00-15:00 saatleri arasında bu kişilerin mümkün mertebe evde kalması gerektiğini söyledi.

  Güneş yanığı olan kişide birincil birkaç saat herhangi bir belirtinin görülmediğini bildiren cildiyeci, sıradan 6 saatte belirtilerin başladığını ve 24-36 saatte fazla bariz ışık halkası geldiğini söyledi. Deride kızarıklık, hassaslık ve olağan üstü sıcaklığın oluşabileceğini belirten Kendini Kaptırmış, deride içi su dolu kabarcıkların (bül) oluşabileceğini de sözlerine ekledi.
 

Güneş yanığı neticesinde meydana gelen ağrıyı rahatlatmak için 15-20 dakika süreyle soğuk kompres uygulamasının ve nemli pansumanların ağrıyı dindirme konusunda oldukça etkili bir usul olduğu belirtildi. Keza cilde nemlendirici kremlerin uygulanmasının da kızarıklıkların hızlıca iyileşmesi konusunda etkili olduğu bildirildi.
 

Hassas cilde sahip kişilerin ve güneş ışınlarına karşı alerjisi olan bireylerin kendilerini koruma konusunda fazla titiz olması gerektiğini gösteren Dr. Ubeydullah Dalmış, bu şahısların güneşin yoğun olduğu günlerde ve güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde zoraki kalmadıkça haricen çıkmaması gerektiğini belirtti.
 

Hem insanlar arasında yanlış aşina bir nokta olan güneş yanığına buz uygulamasından da hastaların kaçınması gerektiğini bildiren Kendini Kaptırmış, soğuk kompres ve pansumanın yeterli olacağını, şiddetli ağrılarda ise doktor kontrolünde hap alınabileceğini söyledi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER