Bir şehre dikkat çeken Koca: Bayramı bayram gibi kutlamayı hak etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından corona virüsü salgınına karşı aşılamadaki son durumu paylaştı.Bakan Koca’nın paylaştığı verilere göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 62.45, ikinci doz ortalaması yüzde 32.07, birinci, ikinci ve üçüncü doz ortalama.

Bir şehre dikkat çeken Koca: Bayramı bayram gibi kutlamayı hak etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından corona virüsü salgınına karşı aşılamadaki son durumu paylaştı.

Bakan Koca’nın paylaştığı verilere göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 62.45, ikinci doz ortalaması yüzde 32.07, birinci, ikinci ve üçüncü doz ortalaması ise 62 milyon 244 bin 821 oldu.

BAYRAMI BAYRAM GİBİ KUTLAMAYI HAK ETTİ”

Bakan Koca, Balıkesir’in artık mavi kategoride olduğunu belirterek “Balıkesir bayramı bayram gibi kutlamayı hak etti” dedi.

İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 83,8 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Bilecik takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA BİTLİS'TE

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 34,1 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Bitlis'i sırasıyla Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Gümüşhane takip etti.

“ARTIK ÜÇTE BİRİMİZ ÇİFT DOZ AŞILIYIZ”

Bakan Koca, “18 yaş ve üstü nüfusun üçte birine yakını, yani 20 Milyon kişi, iki doz aşısını da yaptırmış durumda. Artık üçte birimiz çift doz aşılıyız” bilgisini paylaştı.

“FOTOĞRAFA DİKKAT EDİN”

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Nihal Gök’ün dün 510 kişiye aşı yaptığını belirten Bakan Koca, “Fotoğrafa dikkat edin. Sıra bekleyen varsa daha da yaparım diyor. Elleriniz dert görmesin Nihal Hanım” ifadelerini kullandı.

“BİRİ HEYECAN”

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Aşı Yaptıran: Nurhan Gönül (46). Aşıyı Yapan Hemşire: Zübeyde Küçük. Aşıdan Sorumlu Hekim: Nihat Bayrak. Aşının Yapılma Zamanı: 19.46. Yer: Çekirge Devlet Hastanesi. 1 milyonuncu doz aşının, 999.999'uncu doz aşıdan birden çok farkı var. Biri heyecan!” ifadelerine yer verdi.

“1 MİLYON 132 BİN 517 DOZ DAHA”

Bakan Koca, yaptığı yeni paylaşımda “Sağlıkçıların sayısalı iyi olur. Bayrama 3 gün kala, 1 milyon 132 bin 517 doz daha!” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER