Çocukları kreşe göndermek riskli mi?

Bu süreçte çocukları kreşe göndermenin bazı riskleri var.

Çocukları kreşe göndermek riskli mi?

Bu süreçte çocukları kreşe göndermenin bazı riskleri var. Çünkü çocukların kendilerini koruma bilinci olmadığı için hijyen kuralları ve sosyal mesafeye uymaları öyle muhtemel görünmüyor.

Covid-19 çocuklarda yetişkinlere göre daha düşük görülme ihtimali olan hastalıktır. Ama belirtisiz yani asemptomatik enfeksiyon biçiminde çocuklar virüsü kolaylıkla kreşlerden eve getirme riski taşıyor.

Dr. Alper Özkılıç

Ayrıca Covid-19 salgınında çocuklarda da kritik vakalar görüldü. Dolayısıyla  çocukları bu ortamda kreşe göndermek çok doğru olmayabilir.

AİLELER NE YAPMALI?

Benim önerim ailelerin eğer bakıcı veya aile yakınına vazgeçme imkanları varsa, çocuk yuvası yerine bu yolları tercih etmeleridir. Çocuklarını kreşe göndermek zorunda olan aileler ise; onlara genel hijyen kurallarını anlatmalı.

Kreşlerde gereken önlemlerin alınıp, alınmadığını, bahşedilen hizmetlerin içeriğini ve takibini mutlaka yapmalı.

KAWASAKİ TETİKLENİR Mİ?

Çocukların hijyen kurallarına uyması, maske takması koşul. Natürel ki bu kurallar çocuklarda uygulanması güç olan durumlardır. Çocukların kreşte damlacık aracılığıyla virüs bulaştırma riskleri yüksek. Evde yaşlı bireyler var ise onlardan uzak tutulmalılar.

Şu anda bilhassa Avrupa'da fazla gündemde olan Kawasaki, çocuklarda bir enfeksiyon ajanının tetiklediği bir hastalıktır. Corona virüsünün de bu tetiklemeyi yapma durumu yüksektir.

Son dönemde Avrupa'da özellikle anaokulu çocuklarında Kawasaki hastalığı görüldü. Kalp damarlarını alıkoyma riski sebebiyle ölümcül bir hastalıktır. Yüksek ateşle başlar ve enfeksiyon vücutta çabuk yayılır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER