Corona virüsü 2025’e değin sürecek mi? Bilim Kurulu üyesinden uyarı çeken yorumlama

Kayseri Ticaret Odası (KTO) binasında yapılan Haziran ayı meclis toplantısına, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Bilim Kurulu Üyesi ve Kayseri Şehir Halkı Hastanesi Başhekimi Prof.

Corona virüsü 2025’e değin sürecek mi? Bilim Kurulu üyesinden uyarı çeken yorumlama

Kayseri Ticaret Odası (KTO) binasında yapılan Haziran ayı meclis toplantısına, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Bilim Kurulu Üyesi ve Kayseri Şehir Halkı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik ve KTO üyeleri katıldı.

Toplantıda corona virüsü salgınıyla ilgili değerlendirmede yer alan Bilim Kurulu Üyesi ve Kayseri Şehir Halkı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, şu ifadeleri kullandı:

* Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılan corona virüsün şu lahza için Kayseri’de artışı söz konusu değil. Şu lahza görülen corona virüsü aile içi kaynaklı bulaşıdır. Nişan, düğün, cenaze gibi organizasyonlar vakaların artmasına niçin olabiliyor. 2002’de meydana çıkan sars virüsü lokal kalş, yayılmamıştı, ancakcorona virüsü yayıldı ve çoğu kişiye bulaştı.

* Covid-19 kul hakkının ne olduğunu bir kez daha gösterdi. İnsanların birbirlerine hastalık bulaştırmamak için mücadele ettiğini, hakkına girmemeye çalıştığını gördük. Virüs için alınması gereken önlemler fazla önemlidir. Virüsün üretildiği şeklinde danışıklı dövüş teorileri yapılıyor. Bu teorileri dikkate almamak gerekir.

“ORTAYA ATILAN AŞI REKLAMLARI ŞİMDİLİK BOŞ”

Pandeminin bitmesiyle ilgili kanıta alt bir şey olmadığını söyleyen Prof. Dr. İlhami Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Ülkemizde corona virüsünün ayrıntılarıyla etkisini kaybedeceği konusuyla ilgili net bir tarih değil. Sanırım bir vakit devam edecek. Corona virüsü 2025’e dek devam edebilir mi? Etkili bir aşı bulunmaz ise devam edebilir. Sürü bağışıklığı için yüzde 70 insanın hastalığı geçirmesi gerekiyor.

* Ülkemizde corona virüsü tedavisi bedava yapılıyor. Avrupa ülkeleri ve ABD’de para ile yapılıyor. Türkiye’de sosyal devlet anlayışının oturduğunu görüyoruz. Virüsün etkisinin azaldığı şeklindeki ifadeler doğruyu yansıtmıyor. Aşı çalışmaları devam ediyor. Ortaya atılan aşı reklamları şimdilik abes reklamlar. Pandemi için ön görülen zaman 2022. İnşallah o tarihlere kalmayız. (DHA)

İLGİLİ HABERDünyaca ünlü Türk cerrah Mehmet Öz'den corona ilacı açıklamasıDünyaca meşhur Türk cerrah Mehmet Öz'den corona ilacı açıklaması İLGİLİ HABERYeni domuz gribi türüyle ilgili Bilim Kurulu üyesinden uyarı: Pandemi yapabilir!Yeni domuz gribi türüyle ilgili Bilim Kurulu üyesinden uyarı: Pandemi yapabilir!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER