Corona virüsü hastası kalmayan Bartın’da, normalleşme tedbirlerle başladı

Türkiye’de corona virüsü vakalarının ortaya çıkmasının peşinde 200 bin nüfusa sahip 3 ilçesi ve 4 beldesi yer alan kentte sıkı önlemler alındı.

Corona virüsü hastası kalmayan Bartın’da, normalleşme tedbirlerle başladı

Türkiye’de corona virüsü vakalarının ortaya çıkmasının peşinde 200 bin nüfusa sahip 3 ilçesi ve 4 beldesi yer alan kentte sıkı önlemler alındı. Salgının başladığı 11 Mart’tan bugüne 3 bin 2 deneme yapılarak, toplam 135 vaka saptama edilirken, 4 kişi hastanede hayatını kaybetti, 131 birey ise taburcu oldu.

Bartın Valiliği İl Hıfzıssıhha Meclisi, Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında 11 Mart tarihinden itibaren aldığı sıkı tedbirlerle kentte virüsün yayılımı denetim aşağıda tutulurken, 8 Mayıs’ta sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. Pandemi boyunca Bartın’ın sahil şeridinde yer alan Amasra ve Kurucaşile ilçe merkezlerinde ise hiç olgu görülmedi. Süreç boyunca olgu artışının gözlendiği Ulus ilçesine antre ve çıkışlar sınırlandırılırken, Hasankadı beldesinde Uğurlar ve Bakraçboz köylerinde karantina uygulaması yapıldı.

HER HAFTA DENETLEME YAPILACAK

Bartın Valiliği kontrollü normalleşme sürecinde denetimlerine başladı. Ekipler, sosyal mesafeyi koruma ve yayılma hızını kontrol altında tutmak amacıyla denetimler yaparak, uygulamaları tutanakla kayıt altına alacak. 1 Haziran tarihindeki kontrollü sosyal yaşam kuralları çerçevesinde açılan kafeler, restoranlar ve çay bahçelerinde esnaf metre ile masaların yerlerini hazırlayarak, kurallara uygun olarak işyerlerini açtı.

İNKUM’DA DENETİMLER ARTIRILACAK

Her yaz döneminde günde 50 bine yakın günübirlik tatilciyi ağırlayan İnkum tatil beldesinde kontrollü sosyal hayat öncesinde belediye ekipleri çalışmalarına başladı. Ekipler, yeni dönem için plaj temizliği, çöp konteynerlerinin temizlenmesi ve plajdaki şezlongların mesafelerinin kurallara uygun yapılması denetimleri gerçekleştirecek.

“KURALLARA UYMAZSAK, HEPİMİZ ÇOK ÜZÜLÜRÜZ”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, salgın süresince valilikle koordineli olarak çalıştıklarını belirterek, “Bartın Belediyesi olarak İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara harfiyen uyduk. acilen il genelinde 135 vakamız oldu 4 vatandaşımızı kaybettik, 131 vatandaşımız da sağlıkla taburcu oldu.

Tabi biz bunları yaparken, daima birlikte hareket ederek bu başarıya ulaştık. Hem biz belediye olarak süreç içerisinde ücretsiz 135 bin maske dağıttık. Lakin il genelinde adeta 1 milyona yakın bedava maske dağıtımı yapıldı. Acilen ise yeni normalleşmede sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat etmemiz gerekir.

Hemen 350’ye yakın kafeleri ve diğer meslek yerlerinde, kentteki tüm çöp kutularını dezenfekte ettik. Tekrar Bartın kent merkezindeki yaklaşık 450 kilometrelik yolu günde 4 kere temizlik ve dezenfekte çalışması yaptık. Yine 16 bin aracımızı kurduğumuz istasyonda dezenfekte ettik” dedi.

Yeni bir sürecin başladığını açıklayan Başkan Akın, “Hemen ise yeni bir işlem başlıyor. Özellikle toplu bulunan alanlarda işletmelerimizde sosyal mesafe kurallarını kesintisiz denetim edeceğiz. Yine her sene 500 bine yakın kişinin tatil için geldiği İnkum tatil beldesinde yeni dönem için çalışmalarımız başlattık. Özellikle kumsalda şezlongların mesafesi ve öteki kurallar konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz.

acilen bu konu her tarafta değil, yalnızca azalma var. Eğer kurallara uymazsak gerekenleri yapmazsak, hepimiz fazla üzülürüz. Ama biz de vatandaşlarımız da kurallarımıza uyarak, bunu da atlatacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. DHA

İLGİLİ HABER6 gündür vaka görülmeyen Bartın'da valilik uyardı6 gündür olgu görülmeyen Bartın'da valilik uyardı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER