Coronaya yakalanan anne ve kızın yaşadığı mahalle karantinaya alındı

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, Gaziantep ve çevre ilçelerinde çabucak yayılıyor.

Coronaya yakalanan anne ve kızın yaşadığı mahalle karantinaya alındı

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, Gaziantep ve çevre ilçelerinde çabucak yayılıyor. Son olarak İslahiye ilçesine alt Kozdere Mahallesi’nde yaşamış ve yüksek alev şikayeti ile hastaneye başvuran E.K isimli kadında ve yanına kalan N.Y., isimli kızında corona virüsü görüldü.

Yaşanan durum üzerine harekete İslahiye İlçe Sağlık Durumu Müdürlüğü doktorlar ve afiyet çalışanları, yürüttükleri filyasyon çalışması ile birincil etapta E.K. ile temas kuran 16 evde yer alan 48 kişinin olduğunu saptama etti. Covid-19 testi fazla çıkan N.Y’nin de temaslarını araştıran ekipler, alarma geçerken durumun iletildiği İslahiye İlçe Hıfzıssıhha Kurulu corona virüsü tespit edilen anne ve kızının yaşadığı Kozdere Mahallesi'ni 11 gün sürelik karantina uygulaması başlattı. Semt en ince ayrıntısına kadar karantina altına alınırken, antre ve çıkışlarına jandarma göre kurulan bariyerle mahalleye geçişler yasaklandı.

Vakanın görüldüğü evde ve hastaların bağlantı ettiği düşünülen noktalarda dezenfekte çalışması yürütürürken 950 nüfuslu mahallenin halkı ise cami ve jandarma aracından yapılan anonslarla hastalığa karşı uyarılıyor.

Karantina altına alının mahalle sakinlerinin ihtiyaçları İslahiye Kaymakamlığı'na tabi Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri göre sağlanacağı öğrenildi.İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER