Covid-19 aşısının birincil insanlı denemesinin tarihi öne çekildi

Johnson & Johnson, ilaç şirketi Janssen yoluyla; SARS-CoV-2 aşısı Ad26.COV2-S rekombinantı için Evre 1/2a insanlı birincil klinik denemelerinin başlatılmasını hızlandırdığını açıkladı.

Covid-19 aşısının birincil insanlı denemesinin tarihi öne çekildi

SARS-CoV-2 aşısının gelişimini ve üretimini hızlandırma çalışmaları, Janssen ve Amerika Birleşmiş Devletleri Sağlık Durumu ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Biyomedikal İleri Araştırma ve Geliştirme Kurumu (BARDA) iş birliği ile yürütülüyor.

Açıklamada görüşleri yer alan firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bilimsel Başkanı Paul Stoffels, “Şimdiye dek gördüğümüz klinik öncesi verilerin gücüne ve ruhsatlandırma kurumlarıyla yaptığımız görüşmelerimize dayanarak SARS-CoV-2 aşımızın Ad26.COV2-S rekombinantının klinik gelişimini daha da hızlandırdık. bununla birlikte, kayda değer global ortaklıklar kurmak üzere çalışmalarımıza devam ediyor, aşı imal teknolojimize ve üretim kapasitemize yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. Hedefimiz bütün dünyaya aşı sağlayabilmek ve toplumu bu salgından korumaktır” dedi.

ÇALIŞMA ABD’DE VE BELÇİKA’DA YAPILACAK

Açıklamaya göre 18-45 yaş arası ve 65 yaş üstü randomize olarak seçilen bin 45 sağlıklı birey ile yapılacak olan Faz 1/2a çalışması ile SARS-CoV-2 aşısı Ad26.COV2-S rekombinantının güvenliği, aşılamaya ve bağışıklık durumuna yanıtı değerlendirilecek. Çalışma ABD ve Belçika’da yapılacak.

Faz 1 çalışmalarının sonuçları ve onayı beklenirken, SARS-CoV-2 aşısı Ad26.COV2-S, rekombinantın Safha 3 klinik çalışmasını orijinal programından önce başlatmak amacıyla Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü ile de iletişimini sürdürüyor.

Şirket SARS-CoV-2 aşısı Ad26.COV2-S rekombinant araştırmalarını klinik olarak geliştirirken, üretim kapasitesini artırmaya ve dünya çapında erişim temin etmek için global ortaklarla görüşmelerde bulunmaya devam ediyor. Firma, aşının tehlikesiz ve etkili olması koşuluyla, 2021 yılı boyunca global olarak bir milyardan artı doz sağlamayı taahhüt ediyor. İHA

İLGİLİ HABERCorona aşısı için fiyat belli olduCorona aşısı için fiyat emin oldu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER