CRP nedir? CRP yüksekliği belirtileri nelerdir?

Yüksekliği vücutta enflamasyon veya enfeksiyon, inme ya da yürek krizi riski, yakın zamanda geçirilmiş bir kalp krizi, doku ölümü ya da tümöre işaret eden CRP nedir? CRP yüksekliği belirtileri nelerdir? Merak edilen tüm ayrıntı haberimizde…CRP (C-REAKTİF PROTEİN) NEDİR?C-reakt.

CRP nedir? CRP yüksekliği belirtileri nelerdir?

Yüksekliği vücutta enflamasyon veya enfeksiyon, inme ya da yürek krizi riski, yakın zamanda geçirilmiş bir kalp krizi, doku ölümü ya da tümöre işaret eden CRP nedir? CRP yüksekliği belirtileri nelerdir? Merak edilen tüm ayrıntı haberimizde…

CRP (C-REAKTİF PROTEİN) NEDİR?

C-reaktif protein (CRP), inflamasyona yanıt olarak karaciğer tarafından üretilen bir maddedir. CRP için diğer isimler yüksek duyarlıklı C-reaktif protein (hs-CRP) ve ultra-sağduyu C-reaktif proteinlerdir (hafıza-CRP). Kandaki yüksek düzeyde CRP, inflamasyonun bir göstergesidir. Enfeksiyondan kansere dek fazla çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

CRP YÜKSEKLİĞİ NE KAVRAYIŞ GELİR?

CRP, vücudun bir bölgesinde cerahat olduğunu göstermektedir. Yüksek CRP seviyeleri de kalp arterlerinde iltihaplanma olduğunu gösterebilir, bu da yürek krizi riskinin artması anlamına gelebilir. aynı zamanda, CRP testi son derece nonspesifik bir testtir ve CRP seviyeleri herhangi bir inflamatuar (İLTİHAP) durumda yükselebilir. Ama iltihabın nerede olduğu bilinmemektedir. Damar sorunları olduğunda da CRP yükselir. İltihaplı bağırsak hastalığı, eklem iltihapları ve bağışıklık sistemi hastalıklarında da CRP yüksek çıkmaktadır.

CRP YÜKSEKLİĞİ BELİRTİLERİ

– Açıklanamayan bitkinlik hali.
– Ağrı
– Adale sertliği, ağrısı ve zayıflığı
– Düşük beden sıcaklığı
– Titreşim.
– Baş ağrısı
– Bulantı, iştahsızlık ve sindirim güçlüğü.
– Uyumakta güçlük ya da uykusuzluk.

CRP düzeyi fazla yüksek olan kişilerin, akut bakteriyel enfeksiyona sahip olması muhtemeldir.

Akut enfeksiyon belirtileri ise şunlardır:

– Yüksek karoser sıcaklığı
– Süratli kalp atış hızı
– Denetleme edilemeyen terleme, titreşim veya sarsılma
– Denetleme edilemeyen ya da sürekli kusma, öğürme ya da – ishal
– Nefes almada güçlük
– Döküntü ya da kurdeşen
– Kuru dudaklar, ağız ve cilt
– Şiddetli baş ağrısı, cisim ağrısı, sertlik veya ağrı
– Bilinç kaybı

İLGİLİ HABERKırık kalp sendromu nedir? Belirtileri ve tedavisi…Kırık kalp sendromu nedir? Belirtileri ve tedavisi… İLGİLİ HABERKalp hastalığına bağlı ölümlerde en kritik saatlerKalp hastalığına yan ölümlerde en kritik saatler
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER