Eklemleri besleyen gıdalar

Eklem sorunlarının 40’lı yaşlara kadar indiğini belirten Ayşe Gül Güven, “Çünkü günümüz beslenme tarzıyla eklemlerimizin ihtiyaç duyduğu destek maddelerini yeterince alamıyoruz’’ dedi ve bu yapıları desteklemek için tüketmemiz gereken besinlerin listesini verdi.Kemikler.

Eklemleri besleyen gıdalar

Eklem sorunlarının 40’lı yaşlara kadar indiğini belirten Ayşe Gül Güven, “Çünkü günümüz beslenme tarzıyla eklemlerimizin ihtiyaç duyduğu destek maddelerini yeterince alamıyoruz’’ dedi ve bu yapıları desteklemek için tüketmemiz gereken besinlerin listesini verdi.

Kemiklerimizi birbirine bağlayan eklemler ve onları çevreleyen yapılar, dirseklerimizi ve dizlerimizi bükmemizi sağlar. Kıkırdak, sinovyum adı verilen pürüzsüz doku ve sinoviyal sıvı ise eklemleri kayganlaştırır ve kemiklerimizin birbirine sürtünmesini önler. Ancak yaşlanma, yaralanma, ağır yük taşıma gibi nedenler kıkırdak dokuyu aşındırabilir ve eklem iltihabına yol açabilir. Son yıllarda özellikle diz ve kalça ağrılarının yaygın görüldüğüne dikkat çeken Diyetisyen Ayşe Gül Güven, eklem sağlığına iyi gelen besinleri ve bu konudaki önerilerini şöyle sıraladı…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER