Farkında olmadan şekerimizi yükselten gıdalar

Sağlığınız için şekerden uzak mı duruyorsunuz? Peki gizli şeker içeren gıdaların farkında mısınız? Uzman Diyetisyen Buket Ertaş Sefer işte o gıdalara dikkat çekip, bilinçli beslenmenizi sağlayacak tavsiyelerde bulundu.Bilimsel araştırmalar fazla şeker tüketiminin obezite, k.

Farkında olmadan şekerimizi yükselten gıdalar

Sağlığınız için şekerden uzak mı duruyorsunuz? Peki gizli şeker içeren gıdaların farkında mısınız? Uzman Diyetisyen Buket Ertaş Sefer işte o gıdalara dikkat çekip, bilinçli beslenmenizi sağlayacak tavsiyelerde bulundu.

Bilimsel araştırmalar fazla şeker tüketiminin obezite, kalp-damar, tip 2 diyabet ve kanser gibi hastalıklara zemin hazırladığını ortaya koyuyor. Dolayısıyla şeker alımını mutlaka azaltmak, özellikle mısır şurubu içeren gıdalardan uzak durmak gerekiyor. ‘'Bunu yaparken şekerli gibi görünmeyen gıdaların da etiketini okumayı alışkanlık haline getirin'' uyarısında bulunan Uzman Diyetisyen Buket Ertaş Sefer, bazen sağlıklı diye alınan paketli gıdalarda bile eklenti şeker ve türevlerinin bulunabileceğine dikkat çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER