Hamilelikte abur cubur tüketimi yenidoğanda alerji riski yaratıyor

Yapılan bir araştırma, kek, gofret, cips gibi abur cubur yiyeceklerdeki katkı maddelerinin anne karnındaki bebeklere sızabileceğini ve çeşitli alerjileri tetikleyebileceğini ortaya koydu.Fransa’daki Paris-Saclay Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, uzmanlar, şeker, kek ve şurup .

Hamilelikte abur cubur tüketimi yenidoğanda alerji riski yaratıyor

Yapılan bir araştırma, kek, gofret, cips gibi abur cubur yiyeceklerdeki katkı maddelerinin anne karnındaki bebeklere sızabileceğini ve çeşitli alerjileri tetikleyebileceğini ortaya koydu.

Fransa’daki Paris-Saclay Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, uzmanlar, şeker, kek ve şurup yapımında kullanılan şekerlere, tatlandırıcılara ve koruyuculara eklenen milyarlarca nanopartikülün anne karnındaki plasentayı geçerek fetüse ulaşabildiği konusunda uyardı.

Daily Mail’in haberine göre, yaklaşık 170 çalışmanın gözden geçirilmesine dayanan bulgularda, söz konusu nanopartiküllerin bağırsak mikrobiyomlarını değiştirebileceği ve bağırsak hücrelerine zarar verebileceği ortaya konuldu. Bunun da, doğan çocuklarda alerji seviyelerini ile alerji riskini artıracağını belirten araştırmacılar, gerekli önlemlerin alınması gerektiğine dikkat çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER