'İngiltere'de vaka sayılarındaki artış 1,5 ay içinde Türkiye'de de görülebilir'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

'İngiltere'de vaka sayılarındaki artış 1,5 ay içinde Türkiye'de de görülebilir'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, İngiltere'de corona vürisü vaka sayılarındaki artışın, Türkiye dahil farklı ülkelerde 1- 1,5 ay içinde yaygın olarak karşılaşılacak tablo olduğunu düşündüklerini söyledi.

İngiltere’de, corona virüsü vaka sayılarında hem yatan hastalarda hem de ayakta başvuranların sayısında ciddi oranda artış olduğuna dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Bu oran İngilterede birkaç hafta içerisinde özellikle yoğun bakım yatak sayılarına da yansıyacak gibi görünüyor. Türkiye olarak Covid-19 enfeksiyonu seyri açısından İngiltereyi yakından takip ediyoruz. Çünkü hem aşılanma oranı bize göre oldukça yüksek hem de aynı zamanda varyant havuzu ve analizi çok sık yapılan ülkelerden biri. İngilterede vaka sayılarının tırmanmasının temel sebeplerinden biri varyant havuzu. Çünkü bu yeni çıkan varyantların ciddi bir kesiminin mevcut aşılardan kaçabilme olanağına sahip olduğunu en azından laboratuvar çalışmalarından biliyoruz. O nedenle bu da saha deneyimi oluyor. Diğer önemli kavram ise bu kadar yüksek aşılanma oranına sahip bir ülke olmasına rağmen neden halihazırda bu kadar yüksek olgu sayısı ve bu kadar yüksek hastaneye, yoğun bakıma yatan sayısı oluyor diye analiz yapmak gerekiyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER