İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu: İstanbul’da 30 eczacı, 40 eczane çalışanı corona pozitif

Bugün 181’inci yılı kutlanan, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nde konuşan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, İstanbul’da toplamda 70 eczacı ve çalışanın corona virüsüne yakalandığını ve Türkiye genelinde 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.Meslektaş.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu: İstanbul’da 30 eczacı, 40 eczane çalışanı corona pozitif

Bugün 181’inci yılı kutlanan, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nde konuşan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, İstanbul’da toplamda 70 eczacı ve çalışanın corona virüsüne yakalandığını ve Türkiye genelinde 6 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Meslektaşlarının gününü kutlayan Sarıalioğlu, ” 81’inci yılımız eczacılar gününde. Bu yıl eczacılık günümüz azıcık buruk. Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz ve maalesef can kayıplarımız var. Birazcık buruk da olsa 14 Mayıs Eczacılık Günümüzü kutlamaya çalışıyoruz. Sosyal mesafeye gereği, bu sene etkinliklerimiz olamayacak. Etkinliklerimizi online olarak yapıyoruz. İnsanüstü uğraş veren bütün arkadaşlarımı içten gelen kutluyorum” dedi.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu FOTO: DHA

Türkiye genelinde corona virüsüne yakalanan eczacılar olduğunu açıklayan Sarıalioğlu, “Bize bildirilen vakaları biliyoruz. İstanbul için 30 eczacı, 40 eczane çalışanının corona fazla bilgileri iletildi. derhal arasında yaşamsal tehlikesi olan değil. Bir kısmı evlerinde karantina aşağı” diye konuştu.

Beyoğlu’nda eczane sahibi İhsan Giray ve çalışanı Ekrem Özdemir´in “Corona virüsü sebebiyle mi hayatını kaybettiği”  sorusuna ise Sarıalioğlu şu yanıtı verdi.

“Türkiye genelinde 5 meslektaşımız, 1 eczane çalışanı hayatını kaybetti. İlk günlerde fazla kaotik bir etraf vardı. Hayatını kaybeden birincil meslektaşımızın yaşı da basmakalıp ileriydi, kronik hastalıkları vardı. Biz de vefat sebebini bilemedik. Aile de sessizliğini korudu. Daha sonraki süreçte coronadan vefat ettiği ortaya çıktı. Eczane şu anda kapalı. İlerleyen günlerde varisleri eczanenin açılıp, açılmayacağına karar verecek.” DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER