İzmir’de maske takma zorunluluğu getirildi

İzmir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, corona virüsü tedbirleri dahilinde aldığı kararla maske kullanımını il genelinde zorunlu ayla getirdi.TAKMAYANLARA ADLİ İŞLEM YAPILACAKİzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz İl Hıfzıssıhha Kurulu,1593 sayılı “Umumi Hıfzı.

İzmir’de maske takma zorunluluğu getirildi

İzmir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, corona virüsü tedbirleri dahilinde aldığı kararla maske kullanımını il genelinde zorunlu ayla getirdi.

TAKMAYANLARA ADLİ İŞLEM YAPILACAK

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz İl Hıfzıssıhha Kurulu,1593 sayılı “Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 23. Maddesinde toplanarak; İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri gereğince aşağıdaki ek kararlar alınmıştır.

İlimizin bütün ilçelerinde, koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve halk müziği arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek nedeniyle daha önce küskün kararlara ek olarak ekte bulunan sokak ve alanlarda ağzı ve burnu kapatacak şekilde tıbbi/bez maske kullanımının gerekli ülkü getirilmesine, gerçekte herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete niçin olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince yönetimsel para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna kadar Kanunun ilgili maddeleri gereğince operasyon yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195 inci maddesi zarfında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususu kamuoyuna hürmet ile duyurulur” denildi.

ZORUNLU ALANLAR AÇIKLANDI

İzmir Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu göre alınan kararla maske takmanın zorunlu olduğu il merkezinin yanı sıra 30 ilçenin isimlerini, internet sitesinden açıkladı. Valiliğin sitesindeki,  ‘//www.izmir.gov.tr/maske-takilmasi-konusunda-ek-kararlar-alindi’ adresinden yayınlanan listede yer alan cadde ve alanlara maskesiz çıkılamayacak.
DHA

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMAK ZORUNLU HALE GETİRİLDİ?

Türkiye'de maske takmanın gerekli olduğu illerin sayısı 29'a yükseldi. İşte o iller;
Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Açık Fikirli, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu, Amasya, Kocaeli, İzmir

 

İLGİLİ HABERSon dakika! İçişleri Bakanlığı'ndan 15 ile yönelik seyahat genelgesiSon dakika! İçişleri Bakanlığı'ndan 15 ile karşın seyahat genelgesi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER