Kalsiyum eksikliği testi nasıl yapılır? Kalsiyum eksikliği belirtileri…

Hipokalsemi olarak bilinen kalsiyum eksikliği ergenlik çağındaki kızlar ve erkekler, 50 yaş üstü kadınlar ve 70 yaş üstü erkekler jurnal kalsiyum gereksinimlerini karşılayamama konusunda özellikle yüksek tehlike altındadır.

Kalsiyum eksikliği testi nasıl yapılır? Kalsiyum eksikliği belirtileri…

Hipokalsemi olarak bilinen kalsiyum eksikliği ergenlik çağındaki kızlar ve erkekler, 50 yaş üstü kadınlar ve 70 yaş üstü erkekler jurnal kalsiyum gereksinimlerini karşılayamama konusunda özellikle yüksek tehlike altındadır. Menopozdaki kadınlar, veganlar ve süt intoleransı olanlar da kalsiyum eksikliğine daha yatkındır. Şu Anda, kalsiyum eksikliği testi nasıl yapılır? Kalsiyum eksikliği belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenlere bir göz atalım.

KALSİYUM EKSİKLİĞİ HAKKINDA

Kalsiyum insan vücudundaki en bol mineraldir. bununla beraber, yaygın olarak kalsiyum eksikliği olarak bilinen hipokalsemi, çoğunlukla görülür. Kandaki kalsiyum miktarı çok düşük olduğunda, halk çeşitli semptomlar yaşamaya başlar. Ortalama kalsiyum seviyeleri paratiroid hormonu (PTH), böbrekler ve bağırsakların etkisiyle korunur. Kalsiyum eksikliği, paratiroid bezlerindeki sorunlardan, böbrek bozukluklarının ya da kullanılan spesifik ilaçların tabi etkilerinin bir sonucu olabilir.

KALSİYUM EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ

Kalsiyum eksikliği (hipokalsemi), kandaki kalsiyum seviyeleri düşük olduğunda ortaya çıkar. Uzun süreli bir eksiklik diş değişikliklerine, kataraktlara, beyindeki değişikliklere ve kemiklerin kırılgan olmasına neden olan osteoporoza yol açabilir. Kalsiyum eksikliği erken dönemde hiçbir belirti vermeyebilir.

Foto: shutterstock

Kalsiyum eksikliğinde görülen belirtiler şunlardır:

* Ellerde, kollarda, ayaklarda, bacaklarda ve ağız çevresinde uyuşmaya ve karıncalanma.
* Uykusuzluk
* Fazla dermansızlık
* Letarji (Yaşamsal işlevlerin çok zayıfladığı, çok derin ve kesintisiz patolojik uyku durumu)
* Enerji eksikliği
* Halsizlik
* Eklemlerde ve kemiklerde ağrılar.
* Kemik erimesi.
* Göz sağlığında deformasyon, görme bozuklukları ve özellikle katarak.
* Odaklanmada zorluk ve unutkanlık.
* Ciltte kuruluk.
* Tırnaklarda dayanıklılığını yitirme ve kırılma.
* Osteopeni ve sonucunda osteoporoz.
* Regl dönemi öncesinde çok şiddetli ağrılara neden olan PMS olarak tanıdık premenstrüel sendrom.
* Dişlerde çürümeler ve kırılmalar.
* Depresyon.
* Saçların zayıflaması çok miktarda dökülmesi.
* Yutma güçlüğü.
* Kronik kaşıntı.
* Göğüs ağrıları.
* Hırıltı.
* Seste değişiklikler.

KALSİYUM EKSİKLİĞİ TESTİ NASIL YAPILIR?

Kalsiyum eksikliği belirtileri yaşamış şahısların tıbbi tedavi alması gereklidir. Birçok süre, doktorlar kandaki kandaki kalsiyum seviyelerini denetlemek için deneme isterler. Yetişkinler için sıradan aralık desilitre başına 8.8 ila 10.4 miligram arasındadır (mg / dL). Öte Taraftan, çocuklar daha artı kalsiyuma ihtiyaç duyarlar, bu yüzden sağlıklı seviyeleri 8.8 mg / dL’den düşük olamaz. Vücudunuzdaki az daha bütün kalsiyum kemiklerinizde bulunur; geri kalanıysa kanınızda bulunur.

Kanınızdaki kalsiyum 2 bambaşka şekilde ortaya çıkar ve doktorunuz birini ya da toplam kalsiyum testiyle her ikisini test edebilir. Toplam kalsiyum testi ayrıca hür ayrıca de yan formları ölçmektedir. İyonize kalsiyum testi yalnızca hür ve metabolik açıdan aktif formu ölçmektedir. Her gün vücudunuzdan bir miktar kalsiyum kaybolmakta, böbrekler yoluyla kandan süzülmekte ve idrarla atılmaktadır. Böbreklerden ne kadar kalsiyum atılmakta olduğunu devretmek için kalsiyumun idrardaki miktarı ölçülür. Deneme için kol damarından iğneyle kan numunesi alınır. İdrar numunesi istendiğinde ise en iyi yöntem emin zamanlarda idrar numunesi toplamaktır.

İLGİLİ HABERKemikleri çelik gibi yapan kalsiyum deposu besinler!Kemikleri duygusuz yapan kalsiyum deposu besinler!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER