Kaval kemiği nerededir? Kaval kemiği kırılması nasıl çare edilir?

Kaval Kemiği ya da tibia kemiği, insan vücudunun az kalsın tamamını taşıyan ancak zahmetsizce kırılabilecek bir pozisyonda bulunmaktadır.

Kaval kemiği nerededir? Kaval kemiği kırılması nasıl çare edilir?

Kaval Kemiği ya da tibia kemiği, insan vücudunun az kalsın tamamını taşıyan ancak zahmetsizce kırılabilecek bir pozisyonda bulunmaktadır. Üçgenin Taban Olmayan Kenarı bileği ile diz arasında yer alan kaval kemiği kırılması gibi durumlarda röntgen yöntemiyle teşhis edilip, alçı, sabitleme, fizyoterapi ve ameliyat gibi yöntemlerle tedavi edilebilmektedir.

KAVAL KEMİĞİ NEREDERİR?

Kaval kemiği, Latince Tibia olarak geçmektedir. Fibula kemiği ile beraber diz altından, bacak bileğine dek uzanmaktadır. Oysa, tibia fibulaya oranla daha iri ve dayanıklıdır. Uzmanlar kadar yapılan araştırmalarda kaval kemiğinin vücuttaki görevinin ağırlık taşımak olduğu belirtilmektedir.

KAVAL KEMİĞİ TEDAVİSİ

Tibia kemiği kırıklarının tedavisi, kırığın durumuna ve ciddiyetine kadar değiştirme gösterir. Kırılma sonrasından hastalar şiddetli sızı hissedebilir. Bunun yanında Tibia Kemiği kırığının oluştuğu bölgede şişkinlik ve morarma görülür. Yeniden ezilme sonucunda oluşan kırıklarda ise adale ve asap tahribatı oluşur. Tedaviye karar verilirken tüm bu noktalar göz önünde bulundurulmalıdır. Fazla ciddi olmayan kırıklar, alçı ve istirahat ile tedavi edilebilir. Lakin çok parçalı kırıklarda cerrahi müdahale gerekmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER