Kızılay görevlisi, eşini ve yeni doğan bebeğini balkondan görebiliyor

Çin’de başlayan ve dünyaya yayılarak hayatı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını, on binlerce insanın ölümüne yol açtı.

Kızılay görevlisi, eşini ve yeni doğan bebeğini balkondan görebiliyor

Çin’de başlayan ve dünyaya yayılarak hayatı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını, on binlerce insanın ölümüne yol açtı. Afiyet çalışanları öncelikle olmak üzere birçok meslek grubu, canla başla corona virüsü ve etkilerinden vatandaşları gözetmek için amansız bir mücadeleye başladı.

Türk Kızılayı İzmir Şubesi Başkanı Kerem Baykalmış’ın talimatıyla Kızılay İzmir çalışanları, fedakarlık örneği göstererek, vatandaşlara yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Çalışanlarından Erhan Yılmaz da mücadelede kesintisiz çalışıyor.

3 Mart’ta kızı Lina Yılmaz’a kavuşan Erhan Yılmaz, dünyaya gelen bebeği ile yeni doğum yapmış eşi İlknur Yılmaz’ı (27) tehlike oluşturmamak için uzakta görüyor. Eşini ve bebeğini babasının evine bırakan Erhan Yılmaz, ailesini mesai bitiminde sadece evin balkonuna çıktıkları vakit görebiliyor.

‘HER AKŞAM GELİP, BALKONDAN ÇOCUĞUMLA HASRET GİDERİYORUM’

Kızılay çalışanı Erhan Yılmaz, “Ülkemizi içten üzen pandemi süreci başlangıcında, İzmir Şube Başkanımız Kerem Baykalmış’ın talimatıyla, takriben 75 gündür Kızılay İzmir Şubesi olarak dağıtımlarımız devam etmektedir. Bu süreçte eşimle aldığımız karar doğrultusunda çocuğumu ve eşimi tedbir amaçlı babamın ve annemin evine bıraktım.

Biz her gün Kızılay olarak yiyecek dağıtımı yapıyoruz. Yasak günlerinde ihtiyaç sahiplerine pide ve ekmek dağıtımı yapıyoruz. Kızılay’a gelen gönüllülerimizle beraber saat 22.00’ye dek sokaklarda dağıtımlarımız devam ediyor. Her akşam mutlaka gelip balkondan çocuğumla hasret gideriyorum.

İnşallah bu kötü günleri atlattıktan sonra ona doyasıya sarılmanın mutluluğuyla hasret gidereceğim. Ülkemizin bu virüs belasından en kısa zamanda kurtularak, bayağı yaşama dönmesini Allah’tan istiyoruz” dedi. DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER