Kızılay: Kan stoklarımız kritik seviyede

Corona virüsü salgının arkasında endişe yaşamış vatandaşlar kan bağışında bulunmayınca Kızılay’ın kan stoku yüzde 50’ye kadar düştü.

Kızılay: Kan stoklarımız kritik seviyede

Corona virüsü salgının arkasında endişe yaşamış vatandaşlar kan bağışında bulunmayınca Kızılay’ın kan stoku yüzde 50’ye kadar düştü. Türk Kızılay Adana İl Başkanı Ramazan Saygılı, “Corona virüsü kan bağışı yapmaya mani değil. Şu an kritik seviyede olan kan stokumuzu artırmamız gerekiyor” dedi.

STOKLAR TEHLİKELİ SINIRDA

Kısa sürede bütün dünyaya yayılan yeni herif corona virüsü (Covid-19) salgını, hayatın her alanında olumsuz etkisini sürdürüyor. Salgın sebebiyle kan bağışı yapanların sayısı azalınca, Kızılay’ın kan stokları da tez erimeye başladı. Türk Kızılay Adana İl Başkanı Ramazan Saygılı, corona virüsü sebebiyle kan bağışının düştüğünü belirterek, kan stoklarının güvenli olmayan sınıra gerilediğini söyledi.

Bağışçıların corona virüsü bulaşacağı korkusundan nedeniyle kan bağışında bulunmadığını, ancak bu korkunun düşüncesiz olduğunu açıklayan Saygılı, “Hastanelerde şifa bekleyen vatandaşlarımızın ameliyatlarının aksamaması için her bireyin bağış yapması gerekiyor. Şu lahza kritik seviyede olan stoğumuzu artırmamız gerekiyor. Corona virüsü kan bağışı yapmaya mani yok. Her bir kardeşimizi Kızılay’a kan bağışı yapmaya gösteri ediyorum” dedi.

‘KAN BAĞIŞINDA BÜYÜK AZALMA VAR’

Çocuk Hemotoloji Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen ise kemoterapi tedavisinin, kan ve kan ürünleri olmadan yapılamayacağını belirterek, “Corona virüsü sebebiyle Kızılay’a bağış sayılarında çok büyük bir azalma var. Kızılay’ın kan stokları yüzde 50 azalmış durumda. Sadece kemoterapi alan hastalarımız değil, trafik kazası geçirenler, by-pass ameliyatına girecek olan hastalar da büyük can sıkıntısı yaşayabilirler. Zaten Kızılay gerekli şartları sağlıyor. Vatandaşları Kızılay’a kan bağışı yapmaya gösteri ediyorum” diye konuştu. DHA

İLGİLİ HABERCorona'dan sonra 'Kan' korkusu başladı: Kızılay'daki kan stoku 98 bin üniteden 50 bine gerilediCorona'dan sonra 'Kan' korkusu başladı: Kızılay'daki kan stoku 98 bin üniteden 50 bine geriledi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER