Kreşlerde yeni dönemde bu uyarılara dikkat!

Kreşin girişinde çocukların ateşinin ölçülerek içeri alınması ve sınıfların minimum 1 saat havalandırılması önerisinde yer alan Dr.

Kreşlerde yeni dönemde bu uyarılara dikkat!

Kreşin girişinde çocukların ateşinin ölçülerek içeri alınması ve sınıfların minimum 1 saat havalandırılması önerisinde yer alan Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Tural Kara, şunları söyledi:

* Çocukların karşılıklı oynadığı oyuncakların hijyenine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu nesil oyuncakların yıkanabilir, sabun veya su ile temizlenebilir özellikte olması gerekir.

* Özellikle yıkanabilir plastik oyuncaklar bu dönemde tercih edilebilir. Top havuzları veya pelüş oyuncaklar gibi yıkaması ve temizlenmesi kuvvet olan oyuncaklardan kaçınılmalı.

* Kreşlerde toplu yemek yemek yenilen alanlarda bir takım önlemler edinmek gerekiyor. Çocukların birer metre arayla sosyal uzaklık kurallarına kadar oturtulması gerekiyor.

* Çocukların uyuyacağı alanda da sosyal uzaklık kuralına dikkatli olmak lüzumlu.

”SINIFLARDA KLİMA KULLANMAYIN”

* Çocukların bastıkları bölge, derslik yüzeylerinin temizliği çok fazla manâlı. Su ve sabunla her gün temizlik yapılmalı.

* Bilhassa kapı kolları, tuvaletler, lavabo gibi fazla kullanılan alanlar su ve sabunun gerisinde çamaşır suyuyla temizlenmeli.

* Klimaların bu dönemde çok aktif kullanılmaması lazım. Klima kullanmayı önermiyoruz çünkü klima bulaş riskini artırıyor.

”AKTİVİTELER AÇIK ALANDA YAPILMALI”

* Ufak gruplar halinde öğrenci sayısını azaltarak etkinlikler yapılmalı. Bir gruptaki çocuğun diğer bir gruptaki çocukla kesinlikle temas etmemesi gerekiyor.

* Bahçe içerisinde bulunan kaydırakların oyuncaklar gibi gün içerisinde temizlenmesi fazla önemli. (DHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER