LGS sınavı ertelendi mi? 2020 LGS ne zaman yapılacak?

Merkezi Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav (LGS) (8.sınıflar) bu yıl 7 Haziran’da uygulanacak.

LGS sınavı ertelendi mi? 2020 LGS ne zaman yapılacak?

Merkezi Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav (LGS) (8.sınıflar) bu yıl 7 Haziran’da uygulanacak. Corona virüsü nedeniyle bazı sınavların iptal edilmesiyle öğrenciler ve veliler Liselere Geçiş Sınavının (LGS) ertelenip ertelenmeyeceği hakkındaki bilgileri araştırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yaptığı açıklamada LGS sınavlarının gelişmelere göre ileri bir tarihe alınabileceğini açıkladı.

LGS ERTELENDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında yaptığı açıklamada, “LGS ve YKS sınavlarının gelişmelere göre ileri bir tarihe ertelemeyi gündemimize alabiliriz.” ifadelerini kullandı.

LGS NE ZAMAN?

MEB tarafından yapılan açıklama ile birlikte LGS sınavının bu yıl hangi tarihte yapılacağı geçtiğimiz aylarda yayınlanan MEB takviminde açıklandı. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi sınav 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Virüs önlemleri nedeniyle tarihin değişebileceğine dair açıklama yapıldı, yeni tarih açıklandığı takdirde haberimizde olacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI MAHMUT ÖZER’DEN LGS AÇIKLAMALARI

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in yaptığı açıklamalar şu şekilde;

LGS sınavının ertelenebileceği ifade edildi. Bu konuda hazırlıklı mısınız?

Evet. Ertelenme konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Erteleme kararı olursa hemen gereğini yaparız. Hazırlıklarımızı bu yönde de yapıyoruz.

LGS sınavı ile ilgili bir konuyu netleştirmemiz lazım. Tatilde uzaktan eğitim veya televizyondan eğitim desteği kapsamında görülen konulardan LGS’de soru gelecek mi?

Hayır. Okulda yüzyüze yapılan eğitimler LGS kapsamında olacak. Ayrıca, bu konuda destekleme ve yetiştirme kurslarımızı aktif kullanacağız.

Okullar kapalı kalmaya devam ederse ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Bu çok ekstrem bir durum. Bu konuda da netiz. Okulda yüzyüze eğitimi yapılmayan hiçbir konudan LGS’de soru sorulmayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER