Oxford ve AstraZeneca corona aşısının deneme sonuçlarını açıkladı

İngiltere’nin 100 milyon doz sipariş ettiği Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca’nın geliştirdiği yeni tip corona virüsü (COVID-19) aşısının deneme sonuçlarına ilişkin rapor yayınlandı.İngiltere ve Brezilya’daki denemelere ilişkin sonuçlarda aşının iki tam doz verilen gö.

Oxford ve AstraZeneca corona aşısının deneme sonuçlarını açıkladı

İngiltere’nin 100 milyon doz sipariş ettiği Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca’nın geliştirdiği yeni tip corona virüsü (COVID-19) aşısının deneme sonuçlarına ilişkin rapor yayınlandı.

İngiltere ve Brezilya’daki denemelere ilişkin sonuçlarda aşının iki tam doz verilen gönüllülerde etkinliğinin yüzde 62 olduğu, ancak yarım ve ardından tam doz verilen başka bir katılımcı gruptaki etkinliğin yüzde 90 olduğu belirtildi.

Sonuçlar bir araya getirildiğinde, aşının genel etkililiğinin yüzde 70.4 olduğu belirtildi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından belirlenen aşı etkililiğinin minimum yüzde 50’nin üzerinde olması kuralına dayanarak Oxford-AstraZeneca aşısının ‘etkili’ olduğu ifade edildi.

AstraZeneca'nın araştırma ve geliştirme başkanı Mene Pangalos, dünya çapında aşının onay taleplerine bu yıl bitmeden başvurulabileceğini söyleyerek “Verileri Gıda ve İlaç İdaresi’ne (FDA) göndereceğiz” dedi. İHA

İlginizi ÇekebilirFDA'dan Pfizer-BioNTech aşısıyla ilgili ilk analizFDA'dan Pfizer-BioNTech aşısıyla ilgili ilk analiz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER