Patlama yaşanan havai fişek fabrikası ile ilgili korkutan uyarı: Yüksek oranda kanserojen gaz olabilir

Sakarya’da yer alan bir havai fişek fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi.

Patlama yaşanan havai fişek fabrikası ile ilgili korkutan uyarı: Yüksek oranda kanserojen gaz olabilir

Sakarya’da yer alan bir havai fişek fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi. Fabrikada patlamaların devam ettiği belirtilirken, içeride 150 işçinin olduğu bilgisi geldi.

Konu ile ilgili bilgiler veren Dr. Alp Sirman Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili manâlı uyarılarda bulundu.

Fabrikanın denetimsiz olduğunu ve her sene patlamalar yaşandığını belirten Dr. Sirman, “Sanayi sitesinde bu kadar patlayıcı depolanmamalı” dedi.

Dr. Sirman, patlama sonucu ortaya meydana çıkan renk ve pırıltı veren kimyasalların dumanı de ilgili de önemli uyarılarda bulundu. “Yakın mesken bölgelerinin boşaltılması gerekebilir” uyarısı yapan Dr. Sirman, “Havada yüksek oranda kanserojen gaz olabilir” dedi.

METEOROLOJİ RÜZGARA KADAR UYARI YAPMALI

İşte Dr. Sirman’dan çarpıcı uyarılar:

Bu fabrikanın birincil patlaması yok. Patlama fazla güçlü olmuş ve basınç her yerden hissedilmiş. Havada yüksek oranda zehirli kanserojen gaz ortaya çıkmış olabilir. Rüzgar güneybatıdan esiyor. Kuzeydoğudaki ikâmetgâh yerleri uyarılmalı. Meteoroloji rüzgara göre dikkat yapmalı. Rüzgar yerleşim bölgesine dürüst gelirse tahliye etmek akla yatkın olabilir.

İLGİLİ HABERSon dakika... Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlamaSon dakika... Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER