Pfizer ve BioNTech aşısında başarı sağlandı: Üçüncü doz sonuçları açıklandı

Pfizer ve BioNTech, üçüncü doz corona virüsü aşısının etkisini ölçmek için yaptığı kapsamlı araştırmanın detaylarını kamuoyu ile paylaştı. İki şirket tarafından yapılan ve 16 yaşın üzerindeki 10.000 kişinin dahil olduğu araştırmada 3’üncü doz corona virüsü a

Pfizer ve BioNTech aşısında başarı sağlandı: Üçüncü doz sonuçları açıklandı

Pfizer ve BioNTech, üçüncü doz corona virüsü aşısının etkisini ölçmek için yaptığı kapsamlı araştırmanın detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

İki şirket tarafından yapılan ve 16 yaşın üzerindeki 10.000 kişinin dahil olduğu araştırmada 3’üncü doz corona virüsü aşısının semptomatik vakalara karşı yüzde 95.6 oranında koruma sağladığı ortaya çıktı.

Üçüncü doz aşının etkileri ile birlikte Pfizer’ın hisseleri yüzde 0.9 artarken BioNTech’in ki de yüzde 1.3 oranında artış gösterdi. Uluslararası haber ajansları ve medya kuruluşları gelişmeye büyük önem verirken, Pfizer CEO’su Albert Bourla, “Biz üçüncü doz aşıların kamu sağlığına tehdit etmeye devam eden salgına karşı kritik bir rol üstleneceğine inanıyoruz” dedi.

Yetkililer verilerin ABD, Avrupa ve diğer ülkelerle de paylaşılacağını duyurdu.

UĞUR ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan BioNTech’in kurucu ortaklarından ve aynı zamanda şirketin CEO’su da olan Uğur Şahin de bir açıklamada bulundu.

Yayınlanan basın açıklamasında Şahin, “Bu test sonuçları bize üçüncü doz aşıların salgını sürdürülebilir bir şekilde kontrol altına almada ve normale dönmede çok büyük bir rol üstleneceğini gösteriyor” dedi.

DETAYLAR GELİYOR…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER