Pilates eğitmeni Nez Alin Yağcı: "Günde 15 dakika egzersiz bile yeterli olacaktır"

Koronavirüs ile çaba sebebiyle herkesin evde kalarak sosyal izolasyonu sağlıyor.

Pilates eğitmeni Nez Alin Yağcı:

Koronavirüs ile çaba sebebiyle herkesin evde kalarak sosyal izolasyonu sağlıyor. Uzmanlar evde bulunulan süre içerisinde fiziksel ve mental olarak hareketsiz kalınmaması gerektiğini, dengeli beslenmenin ve evde yapılan sporun bağışıklık sistemini güçlü tutmaya asistan olacağını belirtiyor.

Pilates eğitmeni Nez Alin Yağcı, evde yapılan orta tempo veya düşük tempolu egzersizler, pilates hareketleri ya da dağıtılmış meditasyon uygulamalarının ruhsal ve bedenen rahatlatıp bağışıklığını önemli anlamda zinde tutacağını söyledi.

Toplum olarak eve kapanma, uyuşuk yaşama alışılmış olunmadığını kaydeden Yağcı, "Bu sebeple mental anlamda ve somut anlamda kısıtlı hareketten yorulmuş halk görüyorum. Öncelikle bu sürecin geçici olduğunu, kendi özgürlüğümüz için şu anda bu sınavı vermemiz gerektiğini hatırlatmak ve insanları bu konuda motive etmeye çalışmaktan sevinç duyuyorum. Her gün en azından 10-15 dakikalık pilates öneriyorum. Sabahları aç karnına ya da küçük bir öğün sonrası yapılacak en azından 15 dakikalık pilates ya da akşamları yemekten 1-2 saat daha sonra 10-15 dakikalık küçük nefes egzersizleri ve meditasyon ile sağlığımızı korumaya asistan olacaktır. Uyumlu gıda, bol su tüketimi, bolca hareket, düzenli yapılan 10-15 dakikalık egzersizler ile bedenimize ne dek iyi bakarsak bu süreci böylece akıcı atlatacağımız unutulmamalı.' dedi.

"Evde pilates için en uygun vakti kendiniz belirleyin"

Nez Alin Yağcı; evde criss cross, squat, şınav, mekik veya plank gibi hareketler yapılabileceğini söyleyerek şu önerilerde bulundu: "Evde pilates hareketleri yaparken sizi rahatsız eden, fazla zorlayan, acı veren hareketleri yapılmaması gerekmekte. Bu tür mecburi hareketlerden kaçının. Evde pilates için en uygun vakti kendiniz belirleyin. Sabahları aç karnına, yemeklerden 1-2 saat sonra ya da ufak ara öğünlerden 30 dakika sonrası gibi zamanlarda alıştırma yapılabilir. Ilk Olarak yumuşak bir yüzeyde sırt üstü uzanın. Omurganızı zorlayacak şekilde sert olmamalı zemin. Doğru nefes alma kayda değer, hareketleri yaparken burundan nefes alıp ağzınızdan yavaş yavaş verin."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER