Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İngiliz ve Rus mevkidaşlarıyla görüştü

Sağlık Durumu Bakanı Dr.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İngiliz ve Rus mevkidaşlarıyla görüştü

Sağlık Durumu Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İngiliz bakanla telefonda, Rus bakanla ise video konferans yöntemiyle görüştü.

“TÜRKİYE EN BÜYÜK TEDARİKÇİMİZ OLDU”

İngiliz Afiyet Bakanı Hancock, bu kuvvet süreçte İngiltere'nin en çok ihtiyaç duyduğu koruyucu malzemeleri gönderen Türk hükümetine şükranlarını iletti. “İngiltere'ye çok manâlı bir yardımda bulundunuz, Türkiye bu süreçte en büyük tedarikçimiz oldu” diyen Hancock, bundan sonraki süreçte de yakın işbirliğini devam etmek istediklerini ifade etti.

Rusya Federasyonu Sağlık Durumu Bakanı Mikhail Murashko da Türkiye'den satın alınan tıbbi malzemeler için teşekkürlerini iletti.

Tüm dünyanın bu olağanüstü dönemde yakın işbirliği ve yardımlaşma içinde bulunması gerektiğini vurgulayan Bakan Koca, Türkiye'deki tedavi süreçleriyle ilgili mevkidaşlarına ayrıntılı veri aktardı. Hastalık belirtisi bildiren bütün vatandaşları zaman kaybetmeden sıhhat kuruluşlarına başvurmaya davet ettiklerini gösteren Koca, erken dönemde başlanan çare ile başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.

İNGİLİZ VE RUS BİLİM İNSANLARI İLE BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILACAK

Görüşmelerde, keza İngiliz hem de Rus bilim insanları ile Koronavirüs Bilim Kurulu arasında data ve deneyim paylaşımı yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Türkiye bugüne değin aralarında Almanya, Bosna Hersek, Kosova, İngiltere, İran, Çin, KKTC, Filistin, İspanya, İtalya, Somali, Sırbistan, Tunus gibi ülkelerin bulunduğu toplam 53 ülkeye tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

İLGİLİ HABERSon dakika... Sağlık Bakanı Koca güncel can kaybı ve vaka sayısını açıkladıSon dakika... Sağlık Bakanı Koca güncel can kaybı ve olgu sayısını açıkladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER