Sağlık Bakanı Koca, DSÖ Avrupa Direktörü ile görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Dünya Afiyet Örgütü Avrupa Direktörü Dr.

Sağlık Bakanı Koca, DSÖ Avrupa Direktörü ile görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Dünya Afiyet Örgütü Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge’nin görüşmesinde Türkiye'deki vaka sayıları, iyileşme oranları, Türkiye'nin uyguladığı tedavi algoritması ele alındı ve normalleşme adımlarına yönelik istişarelerde bulunuldu. Türkiye'nin pandeminin her döneminde DSÖ ile yakın bir işbirliği içerisinde süreci yürüttüğünü ifade eden Bakan Koca, şunları kaydetti:

“Türkiye 3T konusunda, yani deneme, takip ve tedavide, fazla başarılı bir işlem yönettiğini açık açık ortaya koymuştur. Sizin de yakından takip ettiğiniz üzere, Türkiye'deki rakamların seyri bunu açıkça göstermektedir. Özellikle bütün dünyada ihtiyar mortalitesinde çok ciddi sorun yaşanırken ülkem etkin çare yöntemleri ve düşük mortalite oranları ile ön plana çıkmaktadır.”

Bu başarılı sürecin bugün Türkiye'yi bir normalleşme planı dilekçe noktasına getirdiğini vurgulayan Koca, kayıtlı önlemlerin kademeli ve kontrollü şekilde hafifletmeyi planlandığını aktardı.

“TECRÜBELERİNİZLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA HAZIRLAMAKTAN MEMNUNİYET DUYACAĞIM”

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, Türkiye'nin Covid-19'a yönelik başarılı mücadelesinin akademik yayınlara aktarılması gerektiğini ifade ederek “Türkiye'nin Avrupa için ne kadar enerjik ve manâlı bir işbirliği ortağı olduğunu, bizim için ne dek büyük ağırlık taşıdığını bir defa daha vurgulamak isterim. Ekibinizde yer alan uzmanlarınızla birlikte, Türkiye'nin Covid-19'la mücadelesindeki büyük tecrübesinin konu edildiği bir alıştırma hazırlamaktan büyük memnun etme duyacağım.” dedi.

Türkiye'nin sağlık durumu sistemindeki dönüşümün büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Kluge, bu başarının Covid-19 mücadelesine de yansıdığını açıklama etti. Kluge, Türkiye'nin yürüttüğü sürecin “en iyi uygulamalar” başlığıyla öteki ülkelerle de paylaşılması konusunda DSÖ'nün son derece hevesli olduğunu kaydetti.

Hans Kluge sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki hafta önce düzenlenen Türk Konseyi Sıhhat Bakanları Zirvesinde, bütün katılımcı ülkeler Türkiye tarafından gösterilen dayanışmanın kendileri için ne kadar önemli olduğunu açıklama ettiler. Böylesi bir milletlerarası dayanışma ve liderliği üstlendiğiniz için bana kalırsa teşekkür etmek isterim. DSÖ için çok manâlı olan bir hususu da vurgulamak isterim: Hem Suriyeli sığınmacılara hem de sınırın diğer tarafındaki Suriyelilere yönelik uygulanan afiyet hizmetleri için takdirlerimi lütfen kabul edin.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER