Sağlık Bakanlığı’ndan corona virüsü aşısıyla ilgili yeni karar! Uygulanmaya başlandı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun aldığı karar ile aşı uygulamasında yeni bir yönteme geçildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan corona virüsü aşısıyla ilgili yeni karar! Uygulanmaya başlandı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun aldığı karar ile aşı uygulamasında yeni bir yönteme geçildi. Buna göre, corona virüsü geçirip, ilk doz aşısını BioNTech yaptıranlara 2’nci doz aşı uygulanmayacak.

AŞILAR YAPILMIŞ KABUL EDİLDİ

Hastalığın ardından BioNTech aşısı yaptıran kişilerin 2’nci doz aşısı yapılmış kabul edilerek, sistem üzerinde aşı kartları oluşturuluyor.

Ayrıca, ilk doz aşısını yaptıran ve 2’nci doz aşı için randevu alanların e-Nabız uygulamasında 2’nci doz aşıları ‘yapıldı’ olarak ekrana yansıyor.

BİLİM KURULU ÜYESİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tek doz mRNA aşısıyla tüm varyantlara etkili olacak derecede yeterli bağışık yanıtı geliştiğini belirtmişti.

Yavuz, “İki doz CoronaVac olanlara, tek doz mRNA aşısı uygulamanın etkinliği ve güvenliği konusundaki klinik çalışmalar devam etmekle birlikte, canlı virüsle hastalığı geçirenlerde tek doz mRNA aşısının son derece etkili ve güvenli olduğu görülmüştür” demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise corona virüsüne yakalanarak, hastalığı geçirenlerde 6 ay sonra uygulanan aşının 3 aya düşürüldüğünü duyurmuştu. DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER