Sağlık çalışanlarına şiddet bitmek bilmiyor

Sağlık-Sen'in Sağlıkta Şiddet Raporunda eylül ayında sağlık çalışanlarına yönelik 16 şiddet olayının meydana geldiği, 24 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığı belirtildi.Sağlık-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, sağlıkta şiddetin artık son bulması .

Sağlık çalışanlarına şiddet bitmek bilmiyor

Sağlık-Sen'in Sağlıkta Şiddet Raporunda eylül ayında sağlık çalışanlarına yönelik 16 şiddet olayının meydana geldiği, 24 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığı belirtildi.

Sağlık-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, sağlıkta şiddetin artık son bulması gerektiği ifade edildi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, konuya ilişkin, sağlıkta şiddetin ciddi bir halk sağlığı sorununu olarak karşımıza çıktığını söyleyerek, “Yoğun iş yükü ve istihdam yetersizliği altında ezilen sağlık çalışanlarına yönelik empati kurulmalı, şiddet sonrası yaşanan kaotik ortamın sağlık hizmetini sekteye uğrattığı ve telafisi imkânsız sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır. Her kurum ve toplumun her bir ferdi bu vahim tablodan kendine pay çıkarmalıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER