Sağlık editörü Tülay Karabağ hayatını kaybetti

Afiyet habercisi, 51 yaşındaki Tülay Karabağ, 3 Mayıs 2020 günü İstanbul'da yaşamını kaybetti.

Sağlık editörü Tülay Karabağ hayatını kaybetti

Afiyet habercisi, 51 yaşındaki Tülay Karabağ, 3 Mayıs 2020 günü İstanbul'da yaşamını kaybetti. Tülay Karabağ'ın 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü İzmit'te toprağa verilmesi planlanıyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü sahibi, ntv.com.tr editörü Tülay Karabağ, 17 yıldır meme kanseriyle mücadele ediyordu.

“KANSER BANA DA YAKIŞMADI”

Tülay Karabağ, bu süreci anlattığı “Kanser Bana da Yakışmadı” isimli üstelik kitap yazmıştı.

Tülay Karabağ, 16 Ağustos 2016 tarihinde www.ntv.com.tr sitesinde yayınlanan “Yüzü Olmayan Bayan” başlıklı röportajıyla TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü'ne değer görülmüştü.Tülay Karabağ ödülü alırken “Savaşların bitmediği, insanların birbirlerini öldürmek, ülkelerin birbirini imha etmek için uğraştığı bir dünyada hayatta ve oyunda kalma mücadelesini anlattığım haberimi ödülü layık gören TGC’ye teşekkür ediyorum” demişti. Karabağ'ın fazla sayıda üniversite ve kuruluştan aldığı ödülleri var.

TÜLAY KARABAĞ KİMDİR?

1969 yılında Kars'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Göle Atatürk İlkokulu ve Göle 100. Sene Lisesi'nde tamamladı. 1988 yılında Sızı Sıhhat Meslek Lisesi'ni bitirdi.

1993 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini ‘‘Popüler Kültür Açısından Radyo Televizyon Programcılığı'' adlı teziyle benzer üniversitede tamamladı. Sekiz yıl Star TV’de Muavin Yönetmen, Program Yapımcısı, Haber Prodüktörü ve Muhabir olarak tahsis yaptı. 2000 yılında NTV’ye geçerek Haber Program Prodüktörü olarak görevine devam etti.

2006 yılından beri ntv.com.tr de Sıhhat Muhabiri ve Editörü olarak tahsis yapıyordu. Kanser Bana da Yakışmadı isimli bir kitap yazmıştı. TGC Türkiye Gazetecilik Galibiyet Ödülü, Türk Böbrek Vakfı ile fazla sayıda üniversite ve kurumdan ödüller aldı. Evliydi.

ARKADAŞLARI NE DEDİ?

BANA DEFALARCA ŞIDDET VERDİ
AHMET BALCI
“Mesleki yolculuğumda mihmandarlığı ile bana tekrar tekrar güç veren naif, zarif ve latif insan, NTV.COM.TR Sıhhat Editörü değerli kardeşim Tülay Karabağ’a Allah’tan rahmet, ilk kez eşi elde etmek üzere, ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarımıza başsağlığı ve dayanıklılık diliyorum.”

MÜCADELESİYLE HEPİMİZE ÖRNEK OLDU
BEGÜM ÇELİKKOL
“Bazı ahali vardır mücadelenin ne çağırmak olduğunu öğretir ve yaşama sevinci olur. Tülay benim için budur, mücadelesiyle yaşama sıkı sıkı tutunarak hepimize örnek olan. Yolun ışık olsun, nur olsun canım arkadaşım.”

IŞIKLAR İÇİNDE HUZURLA UYU
DEMET DEMİRKIR
“Pamuk kalpli arkadaşım Tülay seni kaybettik. Yıllardan Beri uğraş ettin, şu anda dinlenme vakti. Işıklar içinde huzurla uyu…”

EN DÜRÜST HABERİ YAPMAK İÇİN ÇABALADI
ERTAN ÖZCEBECİ
“Uzun yıllardır süren hastalığına inatla direndi, fazla savaştı. Herşeye karşın en iyi, en dürüst haberi yapmak için çabaladı… Evinden, hasta yatağından çalıştı. Fazla üzgünüm. İyi kalpli, doğru arkadaşımız gittiği yerde huzurlu, ışıklar içinde olsun.”

İNANILMAZ BİR MÜCADELECİ RUHA SAHİPTİ
FATMA DEMİR TURGUT
“Tülay'ı tek kelime ile betimlemek istersem olağanüstü bir mücadeleci ruha sahipti derdim. Hasta olmasına karşın son nefesine değin çalıştı, üretti. Çalıştığı haber sitesine koyduğu haberleri de tek tek elden geçirirdi. İyi bir insan, yaptığı işi layıkı ile yerine getiren iyi bir haberciydi. Çok üzgünüm.”

ÇALIŞKANLIĞI, İNSANLIĞI İLE MISAL İNSANDI
GÜLÇİN YILMAZ İZEL
“Zinde edinmek nedir’in en adaleli örneğiydi. Tedavi sürecinde her zaman çalıştı. Gazetecilik, onun tedavisinin en etkili ilacıydı. Nezaketi, çalışkanlığı, insanlığı ve işindeki hassasiyeti ile örnek insandı. Gitmek istemese de, sevenlerini gidişine tatlı tatlı hazırladı. Katiyen unutulmayacaksın Tülay Karabağ! Katiyen!”

KANSER SANA YAKIŞMAMIŞTI
GÜLSEREN ERGEZER GÜVER
“Tütücan'ıma vedam:
Şu lahza hayatımın en şiddet satırlarını yazıyorum. Günlerdir duymaktan korktuğum o kahreden haberle bugün benim için bir fazla şey anlamını yitirdi.
Kardeşim bildiğim, dostluğuna sonsuz güvendiğim, narin bedeninde koskoca bir yürek barındıran, naif, kibar, ağırbaşlı, samimi, koca gözleriyle içten bakan, sevinci derdi çekincesiz paylaşabildiğim, en fazla yürek kırmaktan korkan, tertemiz ruhlu, güzeller güzeli canım arkadaşım Tülay’ımı; sıhhat haberciliğinin yüz akı Tülay Karabağ’ı kaybettik.
Adını anmak istemediğim o rahatsızlık, 17 takvim kıran kırana mücadelenin arkasından Tülayımızı bizden kopardı. O birkaç cümle ile anlatılamayacak dek özeldi, engindi. 2000 yılında NTV'de başlayan ve son esas değin bütün içtenliğiyle, gölgesiz, itinayla sürdürdüğümüz kardeşlik için ona ve şansıma müteşekkirim.
Tülay'cığım olmadı bu fiilen. Kanser sana yakışmamıştı, ölüm de yakışmadı be hoş kardeşim. Yaktın yüreğimizi.
Gittiğin yerde huzurla, pamuklar içinde uyu. Topraklar incitmesin o narin bedenini.
Seni çok seviyorum. Defalarca özleyeceğim canım arkadaşım, canım…Gülsoşun”

HAYATIMDA TANIDĞIM EN CESUR İNSANDI
KÜRŞAT ÖZMEN
“Tülay defalarca kendisini teselli etmek için söylediğimi düşündü ama öncelikle nasıl içten gelen söylediysem şimdi de benzer hislerle bitmiş ediyorum: Hayatımda tanıdığım en gözü kara insandı.
Bunca yıl mücadele verdi fakat en kötü günlerinde bile pozitifti, nezaketi uzak bile hissediliyordu. Bize verdiği ilhamın bedelini canıyla ödeyen nadir gözü kara yüreklerden biri o.
Çekilen onca acıya, çileye rağmen ne zaman aklıma gelse, gülüşü gözümün önünde, tatlı sesi kulaklarımda… Bir insan geride daha kıymetli ne bırakabilir fakat?”

MELEK OLDUN UÇTUN GİTTİN
ÖZAY ERAD
“TV habercılığıne başladığımda bir melek gibi elimden tuttun. Acilen melek oldun uçtun gittin. Seni hatırından çıkmak mümkün mü ?”

SENİ TANIMAK BİR ONURDU
SERAP BENZERSIZ
“Tülay, ömrümde gördüğüm en güçlü ve işine düşkün kadınlardan biriydi. Çok savaştı ve her ne şartta olursa olsun çok iyi bir gazeteci olarak, haberlere imza attı. tekrar tekrar titizdi, dikkatliydi. O minicik bedeni ile yıllardırdır hastalıklarla çaba ederken bile, bir sürü basın ödünün sahibi oldu. Azmi, çalışkanlığı, baki enerjisi ve o hoş gülüsü ile beni hep büyüledi. Kendi küçük fakat kalbi iri bayan, iyiki yollarımız kesişmiş. Seni tanımak bir onurdu.”

SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİM
SEVGİ KARATAŞ
“Canım Tütü'cüm, 17 takvim inanılmaz bir mücadeleden daha sonra seni uğurluyoruz. O güzel yüzün, şen hikayelerinle hatırlayacağım seni. O narin bedeninle verdiğin savaşla, dünyalara sığmayacak bir ders verdin hepimize. En kuvvet zamanlarında bile anlattığın fıkralara karıştı kahkahalarımız. Yolun açık, aydınlık olsun. Seni çok özleyeceğim.”

BİR AMAZON GİBİ MÜCADELEDEN HİÇ VAZGEÇMEDİN
SİBEL GÜNEŞ
“Canım kardeşim Tütücüm, Tülaycım, 17 yıldır verdiğin mücadelenin bir bölümünde seninle birlikte egzersiz mutluluğunu yakaladım. NTV'de bütün 10 sene birlikte çalışabildik, hem hoş ayrıca de acıklı zamanları paylaşabildik. Seni defalarca neşenle, güleryüzünle, anlattığın fıkralarla yâd etmek istiyorum. Bir amazon gibi mücadeleden hiç vazgeçmedin. Bazen hayatın ölçüsü kaçıyor. Bir ömre bu değin çok acı ve çaba düşmesinin her zaman adaletsizlik olduğunu düşündüm. Son zamanlarda yorgunluğunu, sözünden dönmek istediğini sıklıkla söylüyordun. Ama gerçi mücadeleyi, ailen, dostların ve arkadaşların için hiç bırakmadın. Bizim hayatımıza, kalbimize dokundun. Bize kattıkların için minnettarım. Çalışkanlığınla, arkadaşlığınla misal bir sağlık durumu habercisiydin. İşin hiç kolayını seçmedin, defalarca nitelikli ve ödüllü haberlere imza attın. Gittiğin yerde refah bul, neşen, gülümsemen hiç yetersiz olmasın. Seni çok seviyorum, seni hiç unutmayacağım. Eşine, ailene sabırlar diliyorum.”

ÇIKARSIZ SEVGİ VE ARKADAŞLIK ONUNLA BEDEN BULMUŞ SANKİ
ŞULECAN D. TOKÖZLÜ
“Sevgili Tülay, tanıdığım en pak iyi kalpli en işine düşkün en zinde insanlardan. Çıkarsız sevgi ve arkadaşlik onunla karoser bulmuş sanki. Hür ve kabına sığmayan ruhu 17 senedir 45 kiloluk bedenine sıkışıp kalmışken o bizler için, sevdikleri ve tüm sevenleri için burada kalmak üzere çok büyük çaba verdi. İnanılmaz bir yükümlülük duygusu, işine olan büyük saygısı ile kemoterapi bile alırken haber yazdı, hiç durmadı. Fazla başarılı bir sağlık durumu habercisi olarak onlarca ödül aldı. Ve bizlere bu dünyada ödüllerin en güzelini; bakımlı dostluğunu, unutulmaz yüzlerce hoş anıyı bıraktı. O ceylan gözleri kapansa da melek ruhu ile daima bizimle olacak. Yolu ışık olsun, ruhu rahatlık bulsun. Çok Sevgili Eşi Cumhur Üçler'e, tüm ailesine, sevenlerine, okurlarına, bu süreçte Tülay'ı hiç bırakmayan www.ntv.com.tr yöneticilerine, gazeteci dostlarına dayanma diliyorum.”

REFAH BUL HOŞ ARKADAŞIM
YEŞİM SERT KARAARSLAN
“Tülay'cımm…Bu kaçıncı ‘Niçin?' diye soruşum ve kaçıncı suskunluğum… Bu kaçıncı fazla sevip kaybedişim ve bu kaçıncıdır içten gidişi selamlayışım? Her sözcük boğazımda düğüm düğüm, acın içinde koskocoman hoş arkadaşım benim. Ben umudu, cesareti, güzelliği sende izledim. Can Yücel’in ‘Mesele sevmek yok azizim. Kime sorsam cümbür cemaat seviyor zaten… Önemli olan hoş sevebilmek… Kırmadan, dökmeden, yormadan, acıtmadan…' mısralarındaki gibi kırgınsan da öfkeliysen de her duygunu öyle naif dile getirir ve öylesine güzel severdin ama. ‘Rüzgarın korkmadan tenine değmesini özler mi insan Yeşim? Korkmadan rüzgara yüzünü dönmek nasıl değerli? Yorgunum Yeşimcim' demiştin telefon konuşmamızda. Biz direnmeyi, biz beklemeyi senden öğrendik ve eminim senin kadar sevmeyi hala öğrenemedik Tülay… Kolaylik bul güzel arkadaşım, seni seviyorum. İyi oysa vardın ve daima bizimle olacaksın…”

ÇOK İYİ BİR GAZETECİ VE ÇOK İYİ BİR DOST
ZİYNETİ KOCABIYIK
“Tanıdığım en kuvvetli en cesur insan… çok iyi bir gazeteci, mükemmel bir arkadaş. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir lahza bu. Çok üzgünüm arkadaşım. Mücadelene bazen uzak bazen de yakından şahitlik ederken, hayata sarılmana ve her seferinde tekrar umutla başlamana hayran olduğum insan. her zaman anılarımda o güler yüzlü yüzün, rengarenk iç dünyan, nezaketin, iyilik batmış kalbinle kalacaksın. Gittiğin yerde Allah'ım rahmetiyle, merhametiyle sarsın sarmalasın seni. Mekanın cennet olsun Tülay'ım…”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER