Sağlıkta 40 milyar dolar gelir hedefleniyor

Geçen sene Türkiye'ye afiyet turizmi için tedavi amaçlı 800 binin üzerinde tanıdık olmayan hasta geldiği belirtiliyor.

Sağlıkta 40 milyar dolar gelir hedefleniyor

Geçen sene Türkiye'ye afiyet turizmi için tedavi amaçlı 800 binin üzerinde tanıdık olmayan hasta geldiği belirtiliyor. Tanıdık Olmayan hastalar ilk önce bireysel bakım ve saç ekimi edinmek üzere birçok tedaviden faydalanmak için Türkiye'yi tercih ediyor.

Estecapelli Sağlık Turizm Direktörü Mehmet Hanifi Kutlar, geliri 8 milyar doları aşan sağlık turizminde 2023 hedefinin 5 milyon yabancı hasta ve 40 milyar dolar kazanç olduğunu kaydetti. 2010'dan beri millet ve özel afiyet kuruluşlarına takriben 100 bin tanıdık olmayan hastanın geldiğini söyleyen Kutlar, şöyle konuştu: "Geçen zaman içerisinde yabancı hasta sayısı yaklaşık 10 kat arttı. Bu sayılar hizmet ve çare kalitemiz yükselince daha da artacak. 2021'da yaklaşık 1 milyon hastanın kişisel bakım ve tedavi amaçlı Türkiye'ye geleceğini düşünüyoruz."

Türkiye'ye en çok Almanya, İtalya, Fransa, İspanya gibi ülkelerden hasta geldiğini bildiren Kutlar, "Klinik olarak 2021 hedefimizi yılda 2 bin bin hasta, 100 milyon dolar sıhhat turizmi ihracatı olarak planladık." dedi.

Döviz kazandırıyor
Mehmet Hanifi Kutlar, "Sağlık Durumu turizmi, personeli, hastane, konaklama, çeviri ve rehberlik hizmetleri, sigorta işlemleri, konaklama, gıda-içecek kalemleri gibi birçok unsuru kendi içinde barındıran başlı başına ülkemizin döviz kazandırıcı faaliyetlerin ve ülkemize haysiyet katan işlerin başında geliyor." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER