Sağlıkta 40 milyar dolar kazanç hedefleniyor

Geçen sene Türkiye'ye afiyet turizmi için çare amaçlı 800 binin üstünde yabancı hasta geldiği belirtiliyor.

Sağlıkta 40 milyar dolar kazanç hedefleniyor

Geçen sene Türkiye'ye afiyet turizmi için çare amaçlı 800 binin üstünde yabancı hasta geldiği belirtiliyor. Yabancı hastalar ilk önce bireysel bakım ve saç ekimi edinmek üzere birçok tedaviden faydalanmak için Türkiye'yi seçim ediyor.

Estecapelli Sağlık Turizm Direktörü Mehmet Hanifi Kutlar, geliri 8 milyar doları aşan sıhhat turizminde 2023 hedefinin 5 milyon tanıdık olmayan hasta ve 40 milyar dolar kazanç olduğunu kaydetti. 2010'dan beri millet ve özel sağlık durumu kuruluşlarına takriben 100 bin tanıdık olmayan hastanın geldiğini söyleyen Kutlar, şöyle konuştu: "Geçen süre içerisinde tanıdık olmayan hasta sayısı takriben 10 kat arttı. Bu sayılar hizmet ve çare kalitemiz yükselince daha da artacak. 2021'da takriben 1 milyon hastanın kişisel bakım ve tedavi amaçlı Türkiye'ye geleceğini düşünüyoruz."

Türkiye'ye en fazla Almanya, İtalya, Fransa, İspanya gibi ülkelerden hasta geldiğini bildiren Kutlar, "Klinik olarak 2021 hedefimizi yılda 2 bin bin hasta, 100 milyon dolar sağlık turizmi ihracatı olarak planladık." dedi.

Döviz kazandırıyor
Mehmet Hanifi Kutlar, "Sıhhat turizmi, personeli, hastane, konaklama, çeviri ve rehberlik hizmetleri, sigorta işlemleri, konaklama, yiyecek-meşrubat kalemleri gibi birçok unsuru kendi içinde barındıran başlı başına ülkemizin döviz kazandırıcı faaliyetlerin ve ülkemize saygınlık katan işlerin başında geliyor." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER