SMA hastası Alparslan bebek yardım bekliyor

İstanbul’da yaşayan Başoğlu çiftinin  bebekleri Alparslan  SMA Tip1 hastalığı ile mücadele ediyor.

SMA hastası Alparslan bebek yardım bekliyor

İstanbul’da yaşayan Başoğlu çiftinin  bebekleri Alparslan  SMA Tip1 hastalığı ile mücadele ediyor. Minik Alparslan’ın SMA Tip1 hastası olduğu, 3 aylıkken kas hareketlerindeki azalmadan şüphelenilerek yapılan rutin kontroller sonrası teşhis edildi. Tedavi için ise yurt dışında uygulanan gen terapisi için yaklaşık 2,5 milyon dolara ihtiyaç var. Aile, oğullarının sağlığına kavuşması için birçok SMA hastası aile gibi bireysel yardım kampanyası başlattı. Aile oğullarının tedavi için  herkesin az çok demeden destek olmasını istiyor.

FOTO: DHA

“GÖZÜMÜN ÖNÜNDE KÖTÜYE GİDİŞİNİ İZLEMEK İSTEMİYORUM”

Küçükçekmece Cennet Mahallesi Aile Sağlığı Merkezinde hemşire olarak çalışan anne Gülserin Başoğlu, sağlık çalışanı olarak bu süreçte çok zorlandığını belirterek, şunları söyledi:

SMA tip olduğunu öğrendik. Bu hastalığın tedavisi yurt dışında. Devlet büyüklerinden bize yardım etmelerini istiyorum. Bebeğim çok küçük. İkiz bebeklerimi kaybettim bunu da kaybetmek istemiyorum. Her gün gözümün önünde kötüye gidişini izlemek istemiyorum. Keşke o param olsa da yarın yurt dışına gidip oğlumu tedavi ettirsem.

“BU BENİM SAVAŞIM ARTIK”

İkiz bebeklerinin ölümünden sonra büyük yıkım yaşadıklarını ifade eden baba Ergün Başoğlu da oğulları Alparslan’ın yaşaması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti. Baba Başoğlu, “İlk haberi aldığımızda bunu eşime nasıl söyleyeceğimi bilemedim. İlk temasım SMA’lı ailelere ulaşmak oldu. Kampanya başlattık. Yurt dışında bu tedaviyi yapan hastaneyle irtibata geçtik. Mailleri attık.   Ellerinden geldikçe 3-5 demeden bize yardım etmelerini istiyorum. Bu benim savaşım artık. Babalar ağlamaz diyorlar ama ben ağlıyorum. Sonucu iyi ya da kötü ben bu ilaca ulaşmak istiyorum. diye konuştu. (SMA)

İlginizi ÇekebilirSMA hastası Elisa Evra ve Alara bebekler yardım bekliyorSMA hastası Elisa Evra ve Alara bebekler yardım bekliyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER