Sofraların Vazgeçilmez Diyet Yemek Tarifleri Sizlerle

Çoğu insanın diyet yaparken mücadele ettiği sorunlardan biri de tatlı yeme isteğidir. Ancak sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin tatlı ihtiyacını karşılaması önemlidir. Hazırlayabileceğiniz birçok sıfır kalorili ve %100 lezzetli tatlı tarifleri var.

Sofraların Vazgeçilmez Diyet Yemek Tarifleri Sizlerle

1. Muzlu Yulaf Ezmeli Kurabiye

Muz, yulaf, hindistancevizi yağı, fındık ve bal karışımından yapılan bu kurabiye, şekerli kurabiyelerden çok daha sağlıklı. Ayrıca çok lezzetli ve hazırlaması çok kolay.

2. Zayıflama elmalı turta

Şeker yerine bal ve tarçın kullanarak yapabileceğiniz bu kek hem düşük kalorili hem de tok tutuyor. Elma ise içerdiği pektin sayesinde kilo vermeyi kolaylaştıran bir özelliğe sahiptir.

3. Yoğurtlu meyve salatası

Meyve sağlığa çok faydalıdır ve şeker ihtiyacını karşılar. Yoğurtla birlikte tüketildiğinde tokluk hissi verir ve protein ihtiyacını karşılar.

4. Fındık ve hurma topları

Kuruyemiş ve hurma karışımı ile hazırlayabileceğiniz bu tatlılar, şekerli atıştırmalıklara örnek bir alternatif oluşturuyor. Fındık ve hurma topları da bağırsakları çalıştıran ve enerji veren doğal bir tatlıdır.

5. Vanilyalı yoğurt

Şekerli, kalorisi yüksek tatlılardan sıkıldıysanız vanilyalı yoğurt tam size göre. Hem yağsız hem de düşük kalorili olan vanilyalı yoğurt, tazelik için az miktarda meyve veya granola ilavesiyle de servis edilebilir.

Diyet yaparken tatlılardan vazgeçmek zorunda değilsiniz. Yüksek kalorili şekerli atıştırmalıklar yerine doğal ve lezzetli diyet tatlıları tercih ederek sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER