Sputnik V aşısının Delta varyantına karşı etkisi düştü

Rusya tarafından Covid-19 ile mücadele kapsamında geliştirilen Sputnik V aşısının, yürütülen testlerde Covid-19’un Delta mutasyonuna karşı etkinlik oranı açıklandı. Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko yaptığı basın açıklamasında, “Bugün Sputnik V aşısı, De.

Sputnik V aşısının Delta varyantına karşı etkisi düştü

Rusya tarafından Covid-19 ile mücadele kapsamında geliştirilen Sputnik V aşısının, yürütülen testlerde Covid-19’un Delta mutasyonuna karşı etkinlik oranı açıklandı.

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko yaptığı basın açıklamasında, “Bugün Sputnik V aşısı, Delta mutasyonunu önlemede ve savaşmada en etkili sonuçları gösteriyor. En son veriler, aşının etkinliğinin yaklaşık yüzde 83 olduğunu gösteriyor, bunlar Rus verileri” ifadelerini kullandı.

Bakan Murashko, Sputnik V’nin ciddi Covid-19 vakalarına karşı yüzde 95’ten daha fazla etkili olduğunu da sözlerine ekledi. Haziran ayında Sputnik V aşısını geliştiren yetkililer aşının Delta varyantına karşı yüzde 90 oranında koruma sağladığını açıklamıştı.

Öte yandan 2020 Ağustos ayında Rusya, Rusya merkezli Gamaleya Araştırma Merkezi tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen Sputnik V aşısı ile dünyada Covid-19’a karşı aşı tescil eden ilk ülke oldu. Ayrıca aşı, şimdiye kadar 69 ülkede acil kullanım için onaylandı.

İngiltere'nin önde gelen aşı uzmanı Prof. Dr. Pollard: Delta varyantı sürü bağışıklığını ortadan kaldırdı İlginizi Çekebilir İngiltere'nin önde gelen aşı uzmanı Prof. Dr. Pollard: Delta varyantı sürü bağışıklığını ortadan kaldırdı Üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısının yan etkisi daha az İlginizi Çekebilir Üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısının yan etkisi daha az
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER