Toplum Bilimleri Kurulu üyesi İlhan: Kurallara uyarak eski normale dönebiliriz

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Millet Sağlığı Belli Başlı Bilim Dalı Başkanı ve Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof.

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi İlhan: Kurallara uyarak eski normale dönebiliriz

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Millet Sağlığı Belli Başlı Bilim Dalı Başkanı ve Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, toplumun bir bölümünün corona virüsü salgını sebebiyle kaygılar yaşadığını söyledi.

Prof. Dr. İlhan, “Halen olgu sayımız 1000 ile 1500 aralarında değişiyor. Bu da haliyle vatandaşlarımızın bir kısmında dehşet ve endişeye niçin oluyor. Mesela; hiç evden çıkmayan vatandaşlarımız var. Dürüst yapıyorlar; lakin maddesel aktivite yönünden bir parça dışarı çıkmak, temiz hava olmak da içten bir girişim. Ancak bir bölüm vatandaşlarımız da var ancak açık konuşmak gerekirse bunlar da corona virüsünü deyim yerindeyse hiç önemsemiyorlar. Hatta bunun varlığına inanmayan halk müziği var” diye konuştu.

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan

‘CORONA VİRÜSÜNDEN TOPLUMUN KESİMLERİ FARKLI ETKİLENDİ’

Prof. Dr. İlhan, toplumun bir kesiminin corona virüsü ile ilgili farklı alanlara yönlendirilmiş entrika teorileri ürettiğini belirterek, “Diyorlar oysa ‘Corona virüsü yapılmış bir şey, bana bulaşmaz, bana geçmez’. Bu Nedenle toplumun bu kısmı eğer fazlaysa tehlikeli. Çünkü virüsün varlığına inanmadıkları için veya virüsün etkisinin geçtiğini düşündükleri için bizim tekrar tekrar söylediğimiz sosyal mesafe, maske ve hijyen önlemlerine uymuyorlar. Uymadıkları için de virüs keza kendilerine bulaşıyor ayrıca çevrelerine bulaşıyor. Ve bunların bir bölümünün içinde de hayatını kaybedenler oluyor. Bu Nedenle de açık konuşmak gerekirse koronavirüsten toplumun kesimleri bambaşka etkilendi” dedi.

‘YETER Kİ KURALLARI UNUTMAYALIM’

Corona virüsü salgını sebebiyle evde kalmaktan nedeniyle birtakım sıkıntılar geliştiğini anlatan Prof. Dr. İlhan, şunları söyledi:

“Bu süreçte evde kalanların büyük bölümünü büyüklerimiz oluştururken bir kısmını da küçüklerimiz oluşturdu. Bunun yanı sıra dışarı çıksa da eski yaptıklarını şu an yapamadığından kaynaklanan insanların da bir takım sıkıntıları oldu. Ama artık kontrollü yeni bir döneme girdik.

Bizlerin aslında şu lahza sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak 11 Mart öncesinde yaptıklarımızı yapmamızda bir engel değil. Dışarı çıkabiliriz, alışveriş merkezine gidebiliriz, arkadaşlarımızla bir arada olabiliriz; fakat yeter ki fazla toplu olan yerlerde bulunmayalım. Bulunduğumuz yerlerde maddi mesafeye uyarı edelim ve el yıkama ilk önce edinmek üzere hijyen kurallarını unutmayalım.

Bunları yaparsak keza ruh sağlığımız daha iyi bir hal alacak ayrıca de bununla birlikte virüsün bulaşını engelleyeceğiz. Ayrıca yazın bitmesine de 2 ay kaldı ve bu 2 ay içinde bu kurallara uymamız halinde her gün yeni enfekte olarak açıklanan sayıyı 1000’in altına düşürüp, fazla daha daha aşağı rakamlara getirmemiz muhtemel olacaktır.” DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER