TTB’den Sağlık Bakanlığı’na ek ödeme çağrısı

Aile Hekimleri ve tüm birinci basamak sağlık çalışanlarının emeğini, çabalarını hiçe sayan, adaletsiz ve eşitsiz ek ödeme kararlarını kabul etmediğini duyuran TTB Aile Hekimliği Kolu bir basın açıklaması yaparak “Aile Hekimleri ve diğer birinci basamak sağlık çalışanla.

TTB’den Sağlık Bakanlığı’na ek ödeme çağrısı

Aile Hekimleri ve tüm birinci basamak sağlık çalışanlarının emeğini, çabalarını hiçe sayan, adaletsiz ve eşitsiz ek ödeme kararlarını kabul etmediğini duyuran TTB Aile Hekimliği Kolu bir basın açıklaması yaparak “Aile Hekimleri ve diğer birinci basamak sağlık çalışanlarının yükü çok ama destek yok!” dedi.

Açıklamada, ASM sağlık çalışanlarının, pandeminin 15 aylık sürecinde sadece 3 ay için Covid-19 hasta ve temaslı izlem şartına bağlı olarak, yetersiz, eksik, eşitsiz, adaletsiz bir ek ödeme aldıkları hatırlatılarak, “Uzun zamandır çalışıyoruz, çalışmaktan gocunmuyoruz. Ama Sağlık Bakanlığından destek beklerken Sağlık Bakanlığı 2021 yılında Aile hekimlerinden yüzde 20 zamlı kira bedeli alıp, cari gider kaleminde ancak yüzde 7 artış yaparak, koruyucu malzemelerini alan hekimleri zor durumda bırakmıştır” denildi.

“HASTALANINCA MAAŞLAR KESİLDİ”

Salgın sürecinde birçok sağlık kurum çalışanına esnek çalışma hakkı tanınırken ASM'lerde sağlık çalışanlarının olağanüstü çabalarla çalıştığını, 15 milyon Covid-19 hastası izlendiğini buna rağmen mesai denetimi ve ceza uygulamalarına hedef oldukları hatırlatılarak “28 milyona yakın Covid-19 aşısının ağırlıklı bölümünü yetersiz binalarda, eksik sağlık çalışanıyla, yetersiz koruyucu ekipman ve malzemeye rağmen ASM’ler de birinci basmak sağlık çalışanları tarafından yapıldı. 7 Aile Hekiminden biri Covid-19 geçirdi. ASM sağlık çalışanı, hastalıkla uğraşırken diğer yandan hastalanıp işe gidemediği için maaşı kesildi” ifadeleri kullanıldı.

“PANDEMİ NEDENİYLE EK ÖDEME YAPILMAMASINI KABUL ETMİYORUZ”

Sağlık Bakanlığı'nın ASM'lerde ki sağlık çalışanlarına eşit yaklaşması gerektiği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi:

* Pandemi döneminde yoğun çaba içinde olan Aile Hekimleri ve diğer ASM sağlık çalışanlarına pandemi çalışmaları nedeniyle ek ödemenin yapılmamasını kabul etmiyoruz.

* Ek ödemelerin, başta birinci basamak sağlık çalışanları ve tüm sağlık çalışanları arasında, adaletsizliğe, eşitsizliğe yol açmadan, hiç bir şart koşulmadan, emeklerinin ve çabalarının karşılığı olarak yeterli miktarda verilmesini talep ediyoruz. Sağlık çalışanlarının hakları ve halkın sağlık hakkı için mücadele etmeye devam edeceğimizi bildiriyoruz.

İlginizi ÇekebilirTTB'den dünya tabip örgütlerine çağrı: Aşıda patent kaldırılmalıTTB'den dünya tabip örgütlerine çağrı: Aşıda patent kaldırılmalı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER