TTB: Teşhis ve hastane yatışında artma, taburcu olan ve iyileşende azalma

Sıhhat Bakanlığı'nın Türkçe ve İngilizce olarak yayınladığı ‘COVID-19 Türkiye Durum Raporu'nu değerlendiren Türk Tabipleri Birliği (TTB), önemli talimat yaptı.Merkez Konseyi’nden yapılan açıklamalarda, son iki hafta verileri incelendiğinde, tanı ve hastane yatışında art.

TTB: Teşhis ve hastane yatışında artma, taburcu olan ve iyileşende azalma

Sıhhat Bakanlığı'nın Türkçe ve İngilizce olarak yayınladığı ‘COVID-19 Türkiye Durum Raporu'nu değerlendiren Türk Tabipleri Birliği (TTB), önemli talimat yaptı.

Merkez Konseyi’nden yapılan açıklamalarda, son iki hafta verileri incelendiğinde, tanı ve hastane yatışında artma, taburcu olan ve iyileşende azalma gözlendiği vurgulandı.

Salgının henüz teftiş altına alına alınmamış olduğunu vurgulayan TTB’den uzmanlar, salgında konrolün tersine huzursuz bir sürece evrildiğini vurguladı.

İLGİLİ HABERTürkiye'nin corona virüsü durum raporu açıklandı! Dikkat çeken detaylarTürkiye'nin corona virüsü şart raporu açıklandı! Uyarı çeken ayrıntı

“VEFAT ORANLARINDA HAFİF BİR ARTIŞ VAR”

Vefat oranını da değerlendiren uzmanlar şu yorumu yaptı:
“öte taraftan Sıhhat Bakanlığı'nın verilerine tarafından haftalık ölüm sayılarındaki azalma durmuştur. Son iki haftada gerçekleşen ölüm sayısı 290'dır, ondan önceki iki haftaya kıyasla 23 yurttaşımızı fazladan kaybettiğimiz görülmektedir. Bir diğer ifadeyle, son iki haftada sıradan günlük ölüm sayısı 20.7 olup ondan önceki iki haftadaki ortalama jurnal vefat sayısından 3.6 kişi, yani yüzde 19 fazladır.

Türkiye'de COVID-19 salgın eğrisi 20 Nisan'dan sonra bükülmüş olmakla birlikte, doğrulanmış olgu sayıları 2 Haziran'dan sonradan baştan artmaya başlamış; bununla koşut olarak yoğun bakımda yatan hastalar ile entübe edilen hastaların sayısında da artış gözlenmiştir. Sağlık Durumu Bakanlığı'nın verilerine tarafından haftalık vefat sayılarında son haftalarda azalma durmuş, hatta hafif bir yükselme söz konusu olmuştur.”

“ANTALYA, NEVŞEHİR VE MUĞLA VERİLERİNİ VURGULAMAK GEREKSİZ”

TTB’nin açıklamasında, bakanlığın raporunda yer alan ve turizm bölgelerinde yer alan bazı illerle ilgili keza verilerin açıklanması da eleştirildi. “Salgının ülkemizde geldiği aşamada raporda yer bahşedilen ve yurtdışı turizm faaliyetlerini etkilemek amacını hissettiren; “büyükşehirler arasında en az insidansa sahip olan Antalya, Nevşehir ve Muğla için son 7 güne ait 100.000 kişiye düşen vaka sayısı sırasıyla 1,4, 1,3 ve 0,7'dir. Hem laf konusu iller turizm için en çok seçim edilen iller arasında da yer almaktadır” vurgusunu böyle bir raporda patavatsız buluyoruz.” açıklaması yapılırken, turizm faaliyetlerini cesaretlendirmek yerine, egzersiz, ulaşım, sosyalleşme gibi amaçlarla bir araya gelinen ortamlarda denetimlerin gündeme getirilmesi gerektiğini vurgulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER