Türk Diş Hekimleri Birliği Yöneticisi: Acil değilse diş tedavileri ertelenmeli

SÖZCÜ’ye konuşan Nebil Seyfettin, ağız-diş sağlığı çalışanlarının doğrudan risk altında olduğunu ifade ederek “Sağlık Bakanlığı özelde ve kamuda çalışan diş hekimlerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirleri bir an önce hayata geçirmelidir.

Türk Diş Hekimleri Birliği Yöneticisi: Acil değilse diş tedavileri ertelenmeli

SÖZCÜ’ye konuşan Nebil Seyfettin, ağız-diş sağlığı çalışanlarının doğrudan risk altında olduğunu ifade ederek “Sağlık Bakanlığı özelde ve kamuda çalışan diş hekimlerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirleri bir an önce hayata geçirmelidir. Diş hekimlerimizin ve halkımızın çapraz enfeksiyon riskini önleyecek daha önceden belirlenmiş diş tedavilerin yapılmasını erteleyen kararın bir an önce hayata geçirilmesini, hekimlerimiz kadar kamuda hasta yığılmalarının önlenmesi açısından da hızlıca hayata geçirmesi çok önemlidir” diye konuştu.

“ENFEKSİYON ZİNCİRİNİ KIRMAK İÇİN TOPLU TEDAVİLERDEN KAÇINILMALI”

Ağız diş sağlığı hizmetlerinin toplu olarak değil muayenehane ve poliklinik tarzı yerlerden verilmesinin daha doğru olacağına dikkat çeken Nebil Seyfettin şunları söyledi: “Bu, enfeksiyon yayılma zincirinin kırılmasını sağlayacaktır. Diş hekimleri meslek hayatları boyunca enfeksiyon riskinin önlenmesi açısından en deneyimli meslek grubudur. Ancak yayılma hızı çok yüksek olan bu virüs vakasında sağlıklı kişiler enfeksiyon kapabilir, hastalıklı olanlar virüs bulaştırabilir. Her ne kadar Diş hekimleri olarak tüm önlemleri alsak bile acil olmayan diş tedavileri dışında bu geçiş dönemi süresince tedavilerin ertelenmesinde fayda var.”

Diş hekimliğine tedavi için gidecek olan hastaları da randevu saatine uyması ve yanında refakatçi götürmemesi gerektiğini belirten Seyfettin, “Bu koşullar altında, diş hekiminiz gerekli gördüğü hallerde tedbir amaçlı olarak randevu gün ve saatinde değişiklik veya iptaller yapabilir, bu tamamen sizleri olası risklerden korumak amaçlıdır” ifadesinde bulundu.

HANGİ DURUMLAR ACİL?

Konu ile ilgili bilgiler veren Dt. Ömer Kazancı ise “diş hekimlerinin çalışma alanı olan ağız içi ortam çalışma esnasında etrafa çok sayıda tükürük partikülünün yayılmasına sebep olması nedeniyle diş hekimlerinin ve ortamda bulunan diğer hasta ve refakatçilerinin yüksek risk grubuna girdiğini söylemek sanırım yanlış olmayacaktır.’ dedi.

Diş Hekimine gitmeyi gerektirecek acil durumları Dt. Ömer Kazancı şöyle sıraladı:

-Şiddetli diş ağrısı

İlerlemiş diş enfeksiyonları

-Beslenmeyi ciddi şekilde engelleyen diş problemleri

-Cerrahi işlem sonrası oluşan kanama ve şiddetli ağrı şikayetleri

İLGİLİ HABERHastanelerde yoğun bakım üniteleri ne durumda, yeterli yatak var mı?Hastanelerde yoğun bakım üniteleri ne durumda, yeterli yatak var mı? İLGİLİ HABERHastanelerin acil durum yönetmeliği değiştiHastanelerin acil durum yönetmeliği değişti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER