Türk doktorun geliştirdiği çare ile kanserle mücadelede galibiyet oranı arttı

Eğitimini Aachen Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayan Dr.

Türk doktorun geliştirdiği çare ile kanserle mücadelede galibiyet oranı arttı

Eğitimini Aachen Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayan Dr. Yadigar Genç, ışınlama ve kemoterapi ile kanser tedavisinde hasta olmayan hücrelerin de hasar görmesi dikkatini çekmesi üzerine geliştirdiği ‘immune tedavi yöntemi' ile kanser hastalığının tedavisinde başarıyı arttırdıklarını açıkladı. Hastanın kendi kanından üretilen savaşçı hücrelere kanser proteinlerinin yüklenmesi ve onkolitik virüslerin kullanıldığı yöntemde kanser tedavisinde başarı manâlı ölçüde arttığı kaydedildi.

Almanya'da yer alan birçok hastanede onkololojik ameliyatlar gerçekleştiren Genç, Dünya'da ilk önce kanserin içerisinde yetişen ve kanseri içten değil eden keza de kanser ve tümörleri immune sistemine (bağışıklık sistemi) amaç tahtası haline getiren onkolotik bir virüs geliştirdiğini açıkladı.

Maksat, yakın gelecekte kanseri ayrıntılarıyla bitirmek
Türkiye'de geçen yıl kanser artışlarında bir çoğalma gözlendiğini kaydeden Dr. Yadigâr Genç, “Rapor edilmiş kanserin ne değin pozitif hayatımıza dâhil olduğu ve büyük sorun oluşturduğu aşikar. Hedefimiz, immune terapi yöntemi ile yakın gelecekte kanseri iyice son vermek." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER