Türkiye’de ilk kez üretildi! Mor simit birçok hastalığa iyi geliyor

İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi kadar 12 yıllık çalışmalarla üretilen ve çoğu kronik rahatsızlığa iyi geldiği belirli mormiksten simit yapıldı.Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Kurucusu Prof.

Türkiye’de ilk kez üretildi! Mor simit birçok hastalığa iyi geliyor

İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi kadar 12 yıllık çalışmalarla üretilen ve çoğu kronik rahatsızlığa iyi geldiği belirli mormiksten simit yapıldı.

Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Kurucusu Prof. Dr. İhsan Kara, simidin üretildiği fırında vatandaşlarla buluşup hem simidi dağıttı ayrıca de bilgilendirdi.

Kara, bilhassa corona virüsü sürecinde yüksek tehlike grubundaki şeker ve kalp rahatsızlığı gibi kronik hastalığı bulunan vatandaşlara bu ürünün iyi geldiğini açıklama etti.

Foto: DHA

“AYRICA YAŞLI KEZA DE ÇOCUKLARIN İLGİSİNİ ÇEKEBİLİRSEK YARARLI OLACAK”

Mormiksin içinde bulunan polifenoller ve kantosiyeninler doğru immün sistemi güçlendirdiğini söyleyen Prof. Dr. Kara, şöyle konuştu:

* Bunların kanıtları var. Laboratuvarımızdaki çalışmalarımız ve dünyanın kanıtları bizi bu hizmeti vermeye yöneltti.

* Mormiks denilen antosiyoninlerin yani bitki ve sebzelerin çiçeklerinden pigmentlerinden saflaştırdığımız o biyobileşenleri ekmekte, pastada, makarnada çoğu unlu mamulde kullanıyorduk ama simitte kullanılması kayda değer.

* Önemi şu; basit yenebiliyor, taşınabiliyor. Dolayısıyla bizim de simit geleneğimiz var. Hem yetişkin insanlarımız için ayrıca de çocuklar için.

* Rengi nedeniyle eğer ilgiyi çekebilirsek gıda yönünden yararı olabileceğini düşündük. Burada bu tatbik gördüğüm kadarıyla alaka çekecek gibi görülüyor. Dilerim başarılı olur.

Foto: DHA

“NE KADAR YAYGINLAŞTIRIRSAK, BÖYLECE İNSAN KURTULUR”

Corona virüsü sürecinde şeker ve yürek rahatsızlığı gibi kronik hastalığı olan bilhassa yüksek tehlike grubundaki vatandaşlara da ürünü ulaştırmayı hedeflediklerini bildiren Prof. Dr. Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Corona virüsü bilhassa bu süreçte şeker hastalığı gibi kronik hastalığı olan insanları seçti. En büyük ölüm diyabeti olan, kalp damar rahatsızlığı olan yaşı ilerlemiş insanlarda gerçekleşti.

* Bu hastalıktan onları korumanın yolu da diyabetli insanların sayısını azaltmaktan geçiyor. Diyabetin bütün komplikasyonlarını başvuru süresine emrindeki olarak adeta kapatıyor, azaltıyor, ortadan kaldırıyor bu mahsul.

* Bunu ne dek yaygınlaştırabilirsek, hem immün sistemi güçlendirme yönünden keza de diyabetin kendisini ve komplikasyonlarının ortadan kaldırılması aracılığıyla daha eksik insanımızı virüse feda edeceğiz diye düşünüyorum.

Simidin üretildiği fırın sahibi Mehmet Çelik de bundan daha sonra durmadan mor simit üretmeye devam edeceklerini söyledi. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

* Bu ürünün sağlık durumu yönünden fazla faydalı olduğunu duyduk. Imal açısından kesintisiz simit üreten bir fırın olduğumuz için biz de bu ürünü simit de kullanmaya karar verdik.

* Fazla başarılı bir ürün olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonra durmadan bu mor simidi üreteceğiz. Diğer ürünlerimizde de kullanmayı düşünüyoruz. (DHA)

İLGİLİ HABERİftarda bir araya gelen iki aileden 5 kişi corona virüsüne yakalandı!İftarda bir araya gelen iki aileden 5 birey corona virüsüne yakalandı!

İLGİLİ HABERCorona şüphelisi çarşafları bağlayıp hastaneden kaçmaya çalıştıCorona şüphelisi çarşafları bağlayıp hastaneden kaçmaya çalıştı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER