Türkiye, Uluslararası Düzen Konseyine bütün üye olarak kabul edildi

2017 Kasım ayından beri Konseye gözlemci statüsünde katılan TİTCK, üyelik kriterlerinin tamamını yerine getirerek ABD (FDA), Avrupa Birliği (EMA), Japonya (PMDA), İsviçre (Swissmedic), Kanada (Health Canada), Singapur (HSA), Güney Kore (MFDS), Çin (MNPA), Tayvan (TFDA), Brezilya (Anvi.

Türkiye, Uluslararası Düzen Konseyine bütün üye olarak kabul edildi

2017 Kasım ayından beri Konseye gözlemci statüsünde katılan TİTCK, üyelik kriterlerinin tamamını yerine getirerek ABD (FDA), Avrupa Birliği (EMA), Japonya (PMDA), İsviçre (Swissmedic), Kanada (Health Canada), Singapur (HSA), Güney Kore (MFDS), Çin (MNPA), Tayvan (TFDA), Brezilya (Anvisa) gibi ilaç otoritelerinin yanında tam aza olarak yerini aldı.

TÜRKİYE LAF SAHİBİ OLACAK

Türkiye, bundan sonraki süreçte dünyadaki hap geliştirme ve imal süreçlerinde etkin rol oynayacak. Sıhhat Bakanlığı TİTCK, ilaç konusunda sayılı otoriteler aralarında yerini almış oldu. TİTCK, Milletlerarası Uyum Konseyinin teknik kılavuzlarına armoni sağlamakla kalmayacak, laf konusu kılavuzların oluşturulmasına da katkı maddesi sağlayacak.

Tam üyelik, Türk hap sektörüne milletlerarası alanda itibar ve saygınlık katmanın yanı sıra milletlerarası ticarete de olumlu şekilde yansıyacak.

TITCK 2018 yılında da Uluslararası İlaç Denetleme Birliğine (PIC-s) bütün üye olarak teftiş alanındaki standartlarını uluslarası alanda tescil ettirmişti.

ULUSLARARASI HARMONI KONSEYİ NEDİR?

Uluslararası Harmoni Konseyi (The International Council for Harmonisation of Technical Requirements for Pharmaceuticals for Human Use – ICH) 1990 yılında ABD, Avrupa Birliği ve Japonya hap otoriteleri tarafından kurulmuş, yayınladığı kılavuzlar ile ilaçların etkin, tehlikesiz ve yüksek kalitede olduğunu garanti etmek için dünya çapında regülasyonların uyumlaştırılmasını niyet edinmiş bir kuruluştur. Halihazırda bütün dünyada hap regülasyonlarını yayımlayan, aranjör ve yönlendiren temel kuruluştur.
İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER