Türkiye ve Rusya’dan corona aşısı kararı!

Türkiye ve Rusya, Covid-19 aşısı geliştirme konusunda işbirliğine başlıyor.

Türkiye ve Rusya’dan corona aşısı kararı!

Türkiye ve Rusya, Covid-19 aşısı geliştirme konusunda işbirliğine başlıyor. İki bakanın görüşmesinde, aşı ve ilaç üretiminde deneyim paylaşımı ve klinik çalışmalarda işbirliği konusunda mutabık kalındı.

İLK TOPLANTI YAPILACAK

Perşembe günü, Afiyet Bakanlığı TÜSEB Aşı Enstitüsü Bilim Kurulu ile Rus bilim insanları aralarında ilk buluşma yapılacak. Bundan sonraki süreçte iki ülke bilim insanları aşı konusunda ortak alıştırma yürütecek.

Bakan Koca görüşmede, Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) farklı bir tedavi algoritması kullanarak galibiyet sağladığını hatırlattı.

Vaka ve vefat sayılarının günden güne düştüğünü ifade eden Bakan Koca; iyileşen hasta sayısının 130 bine ulaştığını, salgını teftiş altına aldıklarını ve 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine başladıklarını söyledi.

22 MERKEZDE CORONA AŞISI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Türkiye'de 22 merkezde Covid-19 aşısı üretmek için çalışmaların devam ettiğini, 4 merkezde ise hayvan deneyleri aşamasına gelindiğini açıklayan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Benzer coğrafyayı paylaşan iki ülkenin bilim insanlarının küresel salgına karşı oluşturdukları sinerjiyi çok değerli buluyorum.

* Aşı ve ilaç üretimi konusunda tecrübe paylaşımı ve her türlü işbirliğine açık olduğumuzu bakım yapmak istiyorum.

İKİ BAKAN GÖSTERME BİRLİĞİNE VARDI

Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Dr. Mikhail Murashko da corona virüsü aşısının sentezi üstüne çalıştıklarını, hayvan deneylerinde olumlu sonuçlar aldıklarını ve kısa zamanda klinik çalışmalara başlanacağını ifade etti.

Türkiye'nin kullandığı İlaç Takip Sistemini (İTS) ve Ürün Peşine Düşüp Takip Sistemini (ÜTS) önemsediklerini ifade eden Murashko, bu konuda deneyim paylaşımı talebinde bulundu.

İki bakan, görüşmelerin ahenkli olarak tekrarlanması ve hap ile aşı geliştirmede iki taraflı araştırmalar yapma konusunda görüş birliğine vardı.

İLGİLİ HABERİran'da bitti derken corona yeniden hortladı! Salgın başından bu yana en yüksek ikinci günİran'da bitti derken corona yeniden hortladı! Salgın başından bu yanlamasına en yüksek ikinci gün
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER