Ücretsiz maske için e-devlet maske başvurusu nasıl yapılır? PTT ve EpttAVM üzerinden maske siparişi…

Corona virüsü tedbirleri kapsamında Türkiye'de artık sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.

Ücretsiz maske için e-devlet maske başvurusu nasıl yapılır? PTT ve EpttAVM üzerinden maske siparişi…

Corona virüsü tedbirleri kapsamında Türkiye'de artık sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, maskelerin satışının yasak olduğunu ve maskelerin vatandaşlara PTT kanalı ile ücretsiz dağıtılacağını açıklamıştı. Bunun üzerine EpttAVM kanalı ile başvuru yapmaya çalışan vatandaşlar, yoğun ilgi sonrası sitenin çökmesine sebep olmuş ve ücretsiz maske başvurularının e-devlet üzerinden yapılacağı açıklanmıştı. Şimdi ise EpttAVM üzerinde de sipariş verilebiliyor. Milyonlarca vatandaşın şimdi merak ettiği soru ise ‘Ücretsiz maskeler ne zaman elimize ulaşacak' Ücretsiz maske ile ilgili tüm bilgiler haberimizde…

E DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

– E Devlet'e giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “ücretsiz maske talebi” yazın.

– Açılan sayfada kişisel bilgileriniz ile iletişim bilgilerini doldurunuz

– Diğer aile bireylerinizi eklemek istiyorsanız ‘Aile Bireyi Ekle' seçeneğini kullanın ve aynı şekilde o kişinin de kimlik bilgilerini girin.

– Son olarak güvenlik sorusunu ve verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu onayladıktan sonra en attaki ‘Maske Siparişi Ver' butonuna basın.

ÜCRETSİZ MASKE E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI

EpttAVM ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır.

*Aile üyeleriniz için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz.

Aşağıda yer alan formdaki bilgileri doldurarak maskenizi ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

*Vatandaşların her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır.

*Adres bilginizi doğru girdiğinizden emin olun.

*PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.

ÜCRETSİZ EpttAVM MASKE BAŞVURU SAYFASI

ÜCRETSİZ MASKELER NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Her hafta bir paket, yani 5 adet maske siparişi verebilecek olan vatandaşlar, bu siparişleri esnasında aile bireylerinin kimlik numaralarını girerek onlar için de 5’er adet maske temin edebilecek. E devlet üzerinden gerçekleşen ücretsiz maske siparişiniz onaylandığı takdirde sipariş onay kodu görülmesi gerekmektedir. Sipariş kodunuz ile ePTTAVM sitesinden takibi yapabilirsiniz. Sürecin 3 ila 5 gün olacağı tahmin ediliyor.

Foto: Shutterstock

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER