Ülke şaşkın: Aşı olmayan 3.000 sağlık çalışanı uzaklaştırıldı

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, bugün yaptığı açıklamada henüz corona virüsü aşı olmamış yaklaşık 3.000 sağlık çalışanının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Fransa’da hükümetin sağlık çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmesi ile ilgili tepkiler.

Ülke şaşkın: Aşı olmayan 3.000 sağlık çalışanı uzaklaştırıldı

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, bugün yaptığı açıklamada henüz corona virüsü aşı olmamış yaklaşık 3.000 sağlık çalışanının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Fransa’da hükümetin sağlık çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmesi ile ilgili tepkiler devam ediyor. Nice yakınlarındaki Abbaye Saint-Pons’taki Pasteur Hastanesi’nde görevli güvenlik görevlisi Thierry Paysant ve sağlık çalışanı Christophe açlık grevine başladıklarını duyurdu. 

 

Hükümetin sağlık çalışanlarına ve bakımevi çalışanlarına aşıyı zorunlu hale getirmesinden bir gün sonra Fransız RTL radyosuna konuşan Veran, “Uzaklaştırmaların çoğu geçici. Birçok sağlık çalışanı aşı zorunluluğunun gerçek olduğunu gördükten sonra fikir değiştirerek aşı olma kararı aldı” açıklamasını yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un hükümeti, aşı sürecini hızlandırmak ve sonbaharda yeni bir corona virüsü dalgasına maruz kalmamak için sağlık çalışanlarına aşıyı zorunlu hale getirmişti.

Öte yandan ülkenin turistik bölgelerinden Nice’te yüzlerce sağlık çalışanının görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Nice Matin gazetesi, ülkenin güneyindeki Nice’te yaklaşık 450 sağlık çalışanının görevden alındığını duyurdu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER