Uluslararası sağlık turizmi kapsamında bütün 31 ülkeden ülkemize hasta gelecek

Türkiye, 20 Mayıs'tan itibaren yurtdışından gelecek hastaları kabul edecek.

Uluslararası sağlık turizmi kapsamında bütün 31 ülkeden ülkemize hasta gelecek

Türkiye, 20 Mayıs'tan itibaren yurtdışından gelecek hastaları kabul edecek. Milletlerarası sağlık durumu turizmi dahilinde bütün 31 ülkeden ülkemize hasta gelecek.

Sıhhat Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Tekin Türkiye'den sağlık hizmeti olmak isteyen hastaların kabul şartları, ülkeye girişleri, hastaneye yatış, çare, taburculuk ve izolasyon kuralları ile hasta ve refakatçilere yönelik alınacak tedbirleri açıkladı.

Buna tarafından;
Ortopedi ve travmatoloji, genel cerrahi, çocuk cerrahisi, üroloji, göz hastalıkları, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, cerrahi onkoloji, jinekolojik onkoloji cerrahisi, tıbbi onkoloji, radyasyon onkolojisi, beyin ve asap cerrahisi, hematoloji, yoğun bakım ile üremeye tezgâhtar tedavi uygulamaları, organ nakli ve kemik iliği nakli alanlarında hasta alınacak.

Kabul edilecek hastalar, hasta takip sistemine kaydedilecek ve ön onaylama sonrasında ilgili birimlere izin yazıları yazılacak.

Bir hasta ile birlikte en fazla iki refakatçinin ülkeye girişine müsade verilecek.

Hasta ve refakatçileri yolculuk, ülkeye giriş ve transferlerde; yalıtım, mesafe, temas, maske kullanımı, hijyen gibi konularda belirlenen kurallara uyacak.

Hasta ve refakatçileri, hava yolu ile istanbul havalimanı ve Ankara Esenboğa havalimanı'ndan, kara yolu ile Kapıkule sınır kapısı ve Sarp sınır kapısı'ndan Türkiye'ye antre yapabilecek.

Hasta ve refakatçilerine ödenti karşılığında havaalanları ve hudut kapılarında covid-19 testi yapılacak.
Hasta ve refakatçilerinin kabul edileceği hastaneler, bakanlıkca düzenlenmiş milletlerarası sağlık turizmi yetki belgesine sahip olacak.

Hastanenin müstakil bir servisi yurt dışından gelecek milletlerarası sağlık turizmi hastaları için ayrılacak.
Uluslararası sağlık turizmi kapsamında 20 Mayıs 2020'den itibaren hasta kabul edilecek ülkeler aralarında Almanya, İngiltere, Hollanda, Yunanistan, Rusya, Katar, Azerbaycan gibi ülkelerde yer alıyor.

Bu ülkeler ;
Irak, Libya, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Yunanistan, Ukrayna, Rusya, Cibuti, Cezayir, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Moldova, Somali, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Umman, Almanya, ingiltere, Hollanda, Pakistan, Kırgızistan ve KKTC.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER