Vakalar artarken Sağlık Bakanı Koca’dan art arda önemli uyarılar

Corona virüsü vakalarında artış yaşanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından vatandaşlara aşı yaptırma çağrısında bulunuyor.Twitter hesabından son verileri paylaşan Bakan Koca, “Aşı kampanyamızda 65 Milyon dozu geçtik.

Vakalar artarken Sağlık Bakanı Koca’dan art arda önemli uyarılar

Corona virüsü vakalarında artış yaşanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından vatandaşlara aşı yaptırma çağrısında bulunuyor.

Twitter hesabından son verileri paylaşan Bakan Koca, “Aşı kampanyamızda 65 Milyon dozu geçtik. Aşısını yaptıranlar arasında yerimizi alalım” dedi.

“BU DA CİDDİ BİR ZAYIF NOKTAMIZ”

Koca, başarının ortak ve büyük olduğunun altını çizerek, “Fakat, 18 yaş ve üstü nüfusta henüz aşı olmayanların sayısının 23 Milyona yakın olduğunu unutmayalım. Bu da ciddi bir zayıf noktamız. Ertelemeden ilk dozu yaptıralım” ifadelerini kullandı.

CORONADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 23 Temmuz 2021 Cuma gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 60 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısı ise 11 bini geçti.

Bakan Koca, güncel verilerin açıklanmasının ardından vatandaşları uyardı. Koca, “Aşısı bulunduğu halde, yıkıcı etkisi süren bir bulaşıcı hastalık yok. Toplum bağışıklığı sağlandıkça, Covid-19'da da vaka sayıları önemsiz hale gelecek. Kurumlarımız gece gündüz emrinizde, sağlık çalışanlarımız hizmetinizde. İlk doz aşınızı olmadıysanız hemen yaptırın. Bugünkü vaka sayısı: 11.094. Esneklikten sıkı tedbire dönmeli ve ilk doz aşımızı hemen yaptırmalıyız” dedi.

“AŞIYI ERTELEYENLERE ÖNERİSİ: BİR AN ÖNCE”

Bakan Koca, sağlık çalışanlarının fotoğraflarını paylaşarak, şunları aktardı:

* Ayaktaki, Hemşire Ayşe Kuşçu. Oturan, Hemşire Gamze Dağcı. Hemşire hanım, hemşire hanımın aşısını yapıyor. Hatay'da görevli iki arkadaşımız da Covid-19 geçirmişti. İkisi de aşının önemini hem hasta, hem sağlık çalışanı olarak iyi biliyor.

* Kasım ayında bütün aile Covid-19 geçiren Hemşire Ayşe Kuşçu, bu kez kardeşi Recep'in aşısını yapıyor. Hatay'da görev yapan arkadaşımızın aşıyı erteleyenlere önerisi: “Bir an önce!”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER