Vali Sivas halkını uyardı: Covid vakalarında yükselme olabilir

Sivas Valisi Salih Ayhan, ilde Covid-19 salgınının yol açabileceği bulaş riskine yönelik vatandaşları uyararak, tedbirlerin uygulanmasında hassasiyetin devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.Kentte önlemlerin ve tedbirlerin karşılık bulduğunu fakat kontrollü sosyal hayat ile birli.

Vali Sivas halkını uyardı: Covid vakalarında yükselme olabilir

Sivas Valisi Salih Ayhan, ilde Covid-19 salgınının yol açabileceği bulaş riskine yönelik vatandaşları uyararak, tedbirlerin uygulanmasında hassasiyetin devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kentte önlemlerin ve tedbirlerin karşılık bulduğunu fakat kontrollü sosyal hayat ile birlikte kurallara uymayanların olabileceğini belirten Vali Ayhan, vaka sayılarının kısmi de olsa arttığını hatırlatarak, bu konuda önlem alınması gerektiğini söyledi.

DÜĞÜNLER VE CENAZELER BULAŞMA RİSKİNİ ARTIRIYOR

Salih Ayhan, tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da yaz mevsimin gelmesiyle yoğun katılımlı programların yapıldığını dile getirerek, “Kına gecesi, nişan, nikâh, nikah, sünnet, asker uğurlama, cenaze, mevlit, toplantı, toplu başlangıç, yürüyüş gibi bulaşma riskini artırıcı etkinliklerin birey sayısı dikkate alınmadan, salgının yayılmasına uygun ortamlar oluşturularak yapıldığı görülmektedir.

Tedbirleri hiçe sayan bu görüntülere fırsat verilmemesi ve müsaade edilmemesi gerekmektedir Maske, hijyen, sosyal mesafe kurallarının yaşamsal tartma taşıdığını unutmayalım. Hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için lütfen kurallara uyalım, uymayanları da uyaralım.

Bu tedbirin alınmaması cezalarla karşılaşmaya ve/ya da telafi edilemeyecek sonuçları ortaya çıkarabilir” dedi. Kalabalık ortamların risk oluşturduğunu ifade eden Vali Salih Ayhan, toplu programların birey sayısı ile sınırlandırılmasını kendi isteğiyle, vatandaşları bu konuda aklıselim olmaya gösteri etti.

RİSKLİ DURUMLARI HABER VERMEYEN İDARECİ VE MUHTARLARA HUKUKI İŞLEM YAPILACAK

Valisi Salih Ayhan, corona virüsü ile mücadele de semt/köy muhtarlarına ve sivil toplum kuruluşlarına da fazla meslek düştüğünü belirterek, “Sivas, yaz aylarının gelmesi ve Kontrollü Sosyal Yaşam ile birlikte kent ve ülke dışından yoğun bir şekilde ilçelerimize, köylerimize ve mahallelerimize nüfus akışı laf konusu.

Misafirlerimizin 7 gün boyunca izole olmaları ve evden çıkmamaları, sosyal uzaklık ve maske hususlarında itina ile takip edilmeleri fazla önemlidir. Durumu güvenilmez olanların güvenlik güçlerimize ve afiyet ekiplerimize şu anda bildirilmesi gerekmektedir. İlerleyen günlerde köylerimizde ve ilçelerimizde pozitif vakalarda artışlar olabileceği ön görülmektedir.

Toplum sağlığını gözetmek idarecilerimizin, muhtarlarımızın ve hepimizin yurttaşlık görevidir. Sağlığımızı tehdit eden, tedbirleri değil sayan ve keyfi davranışlar sergileyen durumlara fırsat tanıyan, fazla vakalara sebebiyet veren ve tehlikeli durumları güvenlik güçlerimize haber vermeyen idarecilerimiz ve muhtarlarımız hakkında yasal operasyon yapılacaktır” biçiminde konuştu.İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER